Defibrillator räddar liv på Rånäs Slott - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Defibrillator räddar liv på Rånäs Slott

Defibrillator räddar liv på Rånäs Slott

Nu miljonsatsar hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott på trygghet och teknik. Bland annat installeras en defibrillator som kan användas om någon av gästerna eller ortsborna skulle drabbas av hjärtstillestånd. I satsningen ingår även utbildning av hela personalen.

18 mars 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi har cirka 10 000 övernattningsgäster här på slottet varje år, säger Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott. Vi har alltså ansvar för väldigt många människors hälsa och trygghet. Därför har vi valt att installera en defibrillator, som kan rädda liv i en akut situation.

Den självinstruerande defibrillatorn är installerad i entrén på Rånäs Slott, lätt åtkomlig för all personal. Personalen kommer årligen att få genomgå en uppdaterad utbildning i hur maskinen används. Defibrillatorn kommer även att finnas tillgänglig för ortsbor eller andra som befinner sig i närheten av Rånäs Slott, om behov skulle uppstå.

– Alla i personalen har fått utbildning i hur defibrillatorn fungerar, säger Bertil Dufbäck. Maskinen har också en ljudslinga med instruktioner som går igång när den används, så att alla säkert ska veta vad man ska göra i vilken ordning.

Samtidigt har också flera av hotellrummen renoverats och konferenslokalerna uppdaterats med nytt styrsystem, nya projektorer och bättre ljudanläggningar, samt möjlighet att enkelt ansluta till medhavd iPhone eller iPod.

– Vi satsar på både trygghet och bekvämlighet, som är två viktiga aspekter för våra hotellgäster och för den som letar konferenslokaler, säger Bertil Dufbäck.

Den totala upprustningen med renovering av nio hotellrum, uppdatering av tekniken i konferenslokalerna samt installering av defibrillator och nya elektroniska lås beräknas ha kostat uppåt två miljoner kronor.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.