Det går bra nu! - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Det går bra nu!

Det går bra nu!

Tillräckligt långt borta. Och tillräckligt nära. Österlens största hotell, befinner sig i centrum av en expansiv period för regionens turism och satsar på att föra fram Österlens hemliga pärlor.

20 november 2014,

Turismen i Skåne är hetare än någonsin. Somrarna 2013 och 2014 ökade Skånes gästnätter med 7,4 respektive 5,3 (det senare projicerat resultat) enligt en ny rapport från SCB, vilket gör regionen till den fjärde mest ökande i hela Sverige.

– Allt fler upptäcker att lilla Simrishamn är så mycket mer än en fin gammal båthamn, säger Patrik Zackrisson, vd på anrika Hotel Svea i Simrishamn. Näringsidkare på Österlen har länge varit beroende av en stadig ström av turister. När konkurrensen ökar från hela landet fortsätter Skåne att ligga i topp och till och med dra ifrån.

Patrik Zackrisson är klar över vilket budskap han satsar på i höst: "off season"-turismens glädjeämnen.

– Det finns så mycket kultur, mat och evenemang att ta del av på Österlen även under höst, vår och vinter. Förutom alla duktiga mindre matentreprenörer i bygden vill jag förstås tipsa om Hotel Sveas aktuella ålagillen och gåsamiddagar, två kulinariska traditioner som vi hanterar varsamt och med kärlek – till råvarorna såväl som till gästerna. Maten är en källa till stor stolthet för mig, säger Patrik Zackrisson.

– Simrishamn har tillgängligheten hos en mindre stad och är ändå lika intimt som de delar av Österlen som är kända turistmål. Hotel Svea är i mitt tycke den tveklöst bästa utgångspunkten för en Österlenvistelse. Det är trots allt därför jag är här, säger han.

Hotel Svea är Österlens största hotell med 60 rum av varierande storlek. Tre konferenslokaler där den största lokalen tar upp till 100 personer samt 4 grupprum. Den vackra funkisbyggnaden med matchande interiör ligger mittemot småbåtshamnen, med 300 meter till närmsta badstrand, 10 minuters promenad till järnvägsstationen, och stadens affärsgata runt hörnet.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.