DHL vinnare av CIO Awards: Årets Hållbara Projekt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > DHL vinnare av CIO Awards: Årets Hållbara Projekt

DHL vinnare av CIO Awards: Årets Hållbara Projekt

DHL vann CIO Swedens utmärkelse för Året Hållbara Projekt för IT-verktyget ”Emission Simulation Tool”. Verktyget åskådliggör utsläpp av koldioxid visuellt och simulerar vad som händer med utsläppen om förutsättningarna förändras. Vinnaren korades på CIO Awards gala den 10 november på Nalen i Stockholm.

14 december 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Med hjälp av IT-verktyget Emission Simulation Tool, kan DHL Global Forwardings kunder visualisera sina utsläpp av koldioxid samt simulera vad som händer med den totala utsläppsbilden om man gör förändringar av rutt, fraktbärare samt i sändningsvolymen.

Applikationen använder befintlig kundinformation och sändningsdata på ett visuellt sätt, för att hjälpa kunden att förstå sina transportrelaterade utsläpp. Med hjälp av verktyget kan DHL Global Forwarding tillsammans med sina kunder nå koncernens globala mål att reducera koldioxidutsläppen med 30 % till 2020. Verktyget togs fram tillsammans med webbyrån Houdini.

Motiveringen från CIO:s jury löd:

"Ett innovativt och kunddrivet projekt, som lyfter fram affärspotentialen i miljöarbetet, samt stärker varumärket externt och internt. Där det stora nytänket ligger i att man visualiserar befintlig information på ett smart, tydligt och intresseväckande sätt."

Priset togs emot av Jenny Boman, som är lösningsarkitekt på DHL Supply Chain, och Linda Bergsten, miljöchef på DHL Global Forwarding.

– Vi är ärade över att få denna utmärkelse och vi har nu en stämpel för att fortsätta att hjälpa och inspirera våra kunder att minska transportrelaterade utsläpp, säger Linda Bergsten.

– Detta projekt visar att samarbete mellan olika funktioner på ett företag ger kreativa lösningar för att visualisera miljö och utsläpp, och det är vi särskilt glada över, säger Jenny Boman.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.