Elite Hotels koras till en av de mest framstående hotellen inom hållbarhet och miljö - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Elite Hotels koras till en av de mest framstående hotellen inom hållbarhet och miljö

Elite Hotels koras till en av de mest framstående hotellen inom hållbarhet och miljö

Årligen utser Lifestyle Magazine ”Sweden’s 50 best sustainable hotels” där man i årets upplaga nu korar två av Elite Hotels of Swedens hotell till Sveriges mest framstående hotell med fokus på hållbarhet och miljö.

14 februari 2022, uppdaterad: 14 februari 2022

Bakom den prestigefulla utmärkelsen står mediehuset Lifestyle Worlds exklusiva livsstilsmagasin, Lifestyle Magazine som varje år uppmärksammar hotellverksamheter som satsar extra på en hållbar drift med fokus på miljö. På listan över verksamheter omnämns två av den familjeägda hotellkoncernens hotell – Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg och Elite Plaza Hotel i Malmö.

”Vi är givetvis oerhört stolta över denna utmärkelse. Sedan start har vi arbetat med hållbarhet på olika sätt, vilket gör det självklart för oss att bedriva vår verksamhet ur ett sådant perspektiv. Vi strävar därför alltid efter att minska vårt klimatavtryck genom både större insatser som innefattar fastighetsförvaltning, byggnation och ombesörjning av energi, till den dagliga driften och ner till innehållet i minsta frukostfralla,” säger Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden.

Arbetet med att bedriva hotellverksamhet ur ett klimat- och miljöperspektiv är något som dock genomsyrar hela kedjan då man valt att Green Key-certifiera samtliga hotell. Certifieringen innebär att man aktivt arbetar med att minska klimatavtrycket genom en rad olika åtgärder. Från att dagligen se över energiförbrukningen och åtgången av vatten, till att utbilda och erbjuda gäster miljövänliga val och närmast uteslutande köpa in närodlade och miljömärkta livsmedelsprodukter. På de två utnämnda hotellen har man tagit ytterligare steg i hållbarhetsarbetet.

”På Elite Hotel Marina Plaza med vackra Öresund som vår närmsta granne ser vi vårt långsiktiga arbete med hållbarhet och miljö som en självklar del i vårt dagliga arbete. Vi arbetar löpande med att minimera miljöpåverkan på många sätt och vår ambition är att öka insikten i miljöfrågor. Vi vill få all vår personal att känna delaktighet och engagemang i vårt gemensamma ansvar för miljön där några av våra viktiga fokusområden är val av städmaterial, att främja ett hållbart fiske, effektivisera vattenflöden och att arbeta med jämställdhet. En viktig årlig aktivitet är att vi donerar vår pantintäkt till våra medarbetares val av organisation där Team Rynkeby oftast blir valet. Att vara nominerade till årets mest hållbara hotell vet jag kommer göra mina medarbetare stolta och få energi till fortsatt miljöarbete,” berättar Annika Birkfeldt, Hotelldirektör, Elite Hotel Marina Plaza

”Vi lever inte bara med att utveckla våra gästupplevelser utan också vårt ansvar för samhället och vår miljö. Här på Elite Plaza Hotel är vi ett passionerat team där alla är med för att skapa hållbara upplevelser och en stark lokal närvaro både för oss som arbetar och för våra gäster. Allt från att servera lokala råvaror, drycker från vårt mikrobryggeri i källaren och främja biologisk mångfald på våra innegårdar, till att samla in julklappar till behövande, samarbeta med lokala skolor i praktik och utbildning, säkerställa läxhjälp och skapa integration och möjligheter för ungdomar i en mångfacetterad verklighet,” säger Henric Carlsson, Hotelldirektör, Elite Plaza Hotel.

Ytterligare steg i arbetet med att minska klimatavtrycket gjordes redan på ritbordet när bolagets senaste destinationshotell – The Wood Hotel by Elite planerades. Ett bygge som från start ritades för att vara en förebild inom modern, hållbar arkitektur. Här valde man därför att konstruera hotellet helt i trä med virke från de lokala skogarna. Dels för att minska transporterna, och dels för att materialet effektivt binder koldioxid. Man installerade även solceller på hotellets tak med batterier för lagring av överskottsenergi, och valde den intilliggande Skellefteälven för alstring av energi. På taket anlade man även en takträdgård för isolering från kyla, värme och oljud, men också som ett sätt att stötta och bevara den biologiska mångfalden och fördröja avrinningen av vatten. Redan vid öppningen i oktober förra året var hotellet helt klimatneutralt och väntas bli klimatpositivt redan inom ett par år.

Läs mer om Elite Hotels anläggningar och boka din konferens här på systersajten Konferensguiden.se.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.