En mötesplats med oändliga möjligheter - | Konferensvärlden
Mötesnytt > En mötesplats med oändliga möjligheter

En mötesplats med oändliga möjligheter

Möts i en miljö som andas framtid, möjligheter och innovation. Åk till Visualiseringscenter i Norrköping.

2 september 2014, uppdaterad: 2 september 2014

Dyk ner i Östersjön i mötespausen utan att bli blöt om skorna. Eller följ med på en hisnande tur ut i yttersta rymden vid konferensdagens slut. På Visualiseringscenter C i Norrköping är det faktiskt fullt möjligt. I centrets 360° kupolformade domteater omsluts man helt av ljud och 3D-bild. Här visas film med vetenskapligt innehåll, forskningsresultat och inte minst möjliggörs kreativa presentationer. Känslan blir nästan overkligt verklig.

– Det här är en plats för alla som vill mötas i en inspirerande, modern och avancerad teknisk miljö, säger Anna Borgvardt, chef för publika avdelningen.

I utställningarna visas installationer som många är innovationer baserade på den visualiseringsforskning som pågår vid Linköpings universitet. Utställningarna är främst digitala och till ytan inte jättestora, men sett till innehåll är de enorma.

– Här har många innovativa produkter kommit till, som idag finns ute på världsmarknaden. Exempelvis det virtuella obduktionsbordet som möjliggör utforskande av insidan på djur, människor och till och med mumier, helt digitalt.

Till centret kommer näringslivet för att få inspiration till nytänkande och utveckling, skolklasser för att lära sig om naturvetenskap och ny teknik samt privatpersoner för att samla kunskap och roas. För dem som vill mötas i en innovationsmiljö finns många möjligheter – konferensrum, biosalonger, utställningsytor och avancerad teknisk utrustning. Dessutom finns en virtual reality-arena med 25 fåtöljer och tre projektorer.

Entréplan byggs lätt om och anpassas efter önskemål, här hittar man också centrets KRAV-märkta Restaurang C.

– Vår mission är att inspirera till kunskap och intresse för naturvetenskap och teknik! På så vis bidrar vi med kunskap för att skapa ett framtida hållbart samhälle.

Visualiseringscenter:

Centret är ett samarbete mellan Norrköpings kommun, Linköpings Universitet, Norrköping Science Park och Interactive Institute Swedish ICT. Ett digitalt science center som kom till för att fungera som en brygga mellan näringsliv, allmänhet och utbildning. Verksamheten besöks av drygt 100 000 personer per år.

Domteatern rymmer 99 personer, virtual reality arenan 25 i biosalongsittning. I det mer traditionella konferensrummet, med avancerad mötesutrustning, ryms 15 personer. Entréplan, med restaurang, kan ta 130 sittande gäster, 200 minglande. I anslutning finns även en biograf med tre salonger för 200, 65 respektive 40 personer.

Centret går att hyra för allt från konferenser till kundevent, produktlanseringar och familjedagar.

Läs mer på: www.visualiseringscenter.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.