Exklusiva fritidshus säljer – oavsett konjunktur - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Exklusiva fritidshus säljer – oavsett konjunktur

Exklusiva fritidshus säljer – oavsett konjunktur

Lågkonjunktur och svarta rubriker skrämmer inte köparna från Ålands norra udde. De exklusiva husen i den första etappen av HavsVidden Resort hittade snabbt sina ägare. Samtidigt som de nu flyttar in i sina nybyggda hus på klipporna är försäljningen av etapp två i full gång.

3 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Utländska medborgare får inte äga bostäder på Åland. Det är en av anledningarna att Ålands kust fortfarande är oexploaterad och naturskön. För att kunna erbjuda fritidsboende på HavsVidden har man därför skapat ett obelånat bostadsaktiebolag där ägarens aktie berättigar till besittningen av ett specifikt hus som alltså blir det egna. Marken arrenderas på 99 år med förlängning - allt i enlighet med åländsk lag – ett koncept utvecklat i samarbete med Landskapsregeringen.

– Vi är mycket medvetna om den unika miljön här på vår udde, säger Mikael Kraft, VD på HavsVidden. Därför har vi lagt ned stor möda på att skapa ett harmoniskt landskap där de nya husen smälter in i den omgivande naturen. Här kan vi erbjuda ett läge och en havsutsikt som andra bara kan drömma om och det till priser som är mycket konkurrenskraftiga i jämförelse med havsnära boenden i Sverige.

Precis som tidigare är husen ritade av Thomas Sandell, en av landets mest namnkunniga och prisbelönta arkitekter. De nya husen blir åtta till antalet och kommer att få generösa ytor och exklusiva lägen på den östra sidan av udden.

– Det är spektakulära hus i två plan med stora glaspartier och vidsträckta terrasser ut mot havet, berättar Mikael Kraft. Terrasserna på nedre plan formas individuellt efter den omgivande naturen runt huset och kommer att bli 135-140 kvadratmeter stora.

Totalt planeras 35 fritidshus på området. Köparna får en bekväm och enkel tillvaro. HavsViddens personal står till förfogande för den service man kan önska – transporter, städning, tillsyn eller frukost i kylskåpet.

– Hotellet med restaurangen, badhuset och alla faciliteter står till förfogande till rabatterade priser, konstaterar Mikael Kraft vidare. Vi kan även administrera uthyrning av husen för dem som önskar det då de inte själva har möjlighet att vara här.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.