Experiment Stockholm på Färgfabriken i höst - | Konferensvärlden
Från sjösättningen av Maretopias flottar 5 juni 2015. Idén är att skapa en flytande kultur- och ekoby på flottar som ligger för ankar utanför Färgfabriken.
Mötesnytt > Experiment Stockholm på Färgfabriken i höst

Experiment Stockholm på Färgfabriken i höst

Utställning Experiment Stockholm den 23 september – 29 november 2015, Färgfabriken.

18 augusti 2015, uppdaterad: 18 augusti 2015

Experiment Stockholm vill uppmana till nytänkande för hur Stockholm kan se ut i en nära framtid. Utmaningarna är många: akut brist på bostäder; trängsel i trafiken; miljöproblem och klimatförändringar; avsaknad av naturliga mötesplatser för social interaktion samt snabba förändringar i vår omvärld som på olika sätt påverkar oss dagligen. Vi kommer att behöva tänka om och finna nya vägar för att möta de utmaningar vi står inför.

Färgfabrikens verksamhet är experimentell och gränsöverskridande, och befinner sig i gränslandet mellan arkitektur, konst och samhällsplanering. Därför kommer flera tvärvetenskapliga projekt och installationer presenteras, både i och utanför Färgfabrikens lokaler i Liljeholmen.

Experiment Stockholm vill, precis som namnet antyder, lyfta fram just experimentella angreppssätt, metoder och projekt. Förändring kräver att man vågar, och tillåts pröva sig fram innan man har färdiga svar. Att låta stadsutveckling vara en ständigt pågående och föränderlig process snarare än en rad problem som ska lösas i stöpta formar. Vi samlar konstnärer, arkitekter, forskare, kommuner, ideella föreningar och näringsliv till att gemensamt söka nya alternativ. Framförallt vill vi låta besökarna, alla stockholmare, vara med och påverka Stockholms framtid. Ingen vet mer om din livsmiljö än du själv.

I utställningen kommer bland annat en familj att bo och ta emot gäster i ett alternativt hem – ett pågående ekologiskt och urbant experiment där fiskar simmar i en damm och man odlar sin egen mat i ett växthus. I anslutning till detta kommer det att presenteras en rad andra spännande installationer och idéer som karaktäriseras av experimentellt tänkande och ett omförhandlande av rådande urbana konventioner.

Som besökare kommer du att kunna närma dig Experiment Stockholm från två håll. I stora salen möter du utställningen med alla sinnen, genom nyproducerade konstnärliga verk, skapade av Luis Berríos Negrón, Anna Asplind, Osynliga Teatern, Asante Arkitekter och Maretopia/Jens Evaldsson.

I projektrummen går du in med intellektet först och möter nya experimentella idéer, fakta och frågeställningar kring hur våra städer planeras och byggs. Du kommer också att kunna delta i en omfattande interaktiv kartläggning av Stockholmsregionen där du kan berätta vilka platser du älskar, vilka du hatar, och vad du saknar. Var är ditt Stockholm?

Hösten 2015 på Färgfabriken kommer att bjuda på ett rikt program av workshops och seminarier, och vi vill betona att Experiment Stockholm inte är en färdig utställning utan just ett pågående experiment som successivt kommer att laddas med innebörd och innehåll under projektets och utställningens gång.

Experiment Stockholm är ett projekt initierat och producerat av Färgfabriken, utvecklat i samarbete med en rad partners: Arkitekter utan gränser, Brostaden, Ekologigruppen, Goethe-institutet, Haninge kommun, Huddinge kommun, Knivsta kommun, Movium/Stad, Mälardalsrådet, Naturvårdsverket, Nederländska ambassaden, Nacka kommun, Nordbygg, Nordregio, Ramböll, Riksbyggen, Stockholm stad, Stockholm Resilience Center, Sundbybergs Stad, Sveriges arkitekter, Sweco, Södertälje Kommun, Totally Stockholm, Träbyggnadskansliet.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.