Fazers kockar i köksolympiad
Den 6–9 oktober möts världens bästa kocklag i Culinary Olympics, världens största lagtävling för kockar. Fazer Food Services ställer upp med Fazer Culinary Team som består av fem kockar.
17 februari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
Laget tävlar i grenen storkök och vill sätta smakupplevelser, nordiska råvaror och miljö på den kulinariska världskartan. Som en del i uppladdningen gästspelar laget på restauranger runt om i Sverige under våren.
Olympiade der Köche, eller Culinary Olympics arrangeras vart fjärde år sedan år 1900 och är världens största lagtävling för kockar. Man ska laga en femrättersmeny för 150 personer till en kostnad av max 35 kronor per person - allt inom loppet av fem timmar.
– Att tävla i matlagning ger oss en möjlighet att inspireras och utveckla det vi arbetar för dagligen - smakupplevelser. Vi vill visa att vi är den ledande leverantören av högkvalitativa måltidslösningar i Sverige, säger Anette Björnlund, marknadsdirektör, Fazer Food Services.
Fazer Culinary Team utgörs av lagkapten Joachim Mueller, Daniel Sparrfeldt, Niklas
Edgren, Niclas Melin och Emma Jigblad, samtliga handplockade från
restauranger runt om i Sverige. Temat för tävlingsmenyn är ”Genom djupa hav och gröna skogar”.
– Det nordiska köket är unikt. Att vi själva kan fiska upp fisken, gå ut på jakt, plocka svamp och bär i skogen runt hörnet. Nordisk mat är själva sinnebilden för rena, vilda smaker, ursprungligt och handplockat - naturligt för oss, exotiskt för resten av världen, säger Joachim Mueller.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.