Fler flygavgångar till Kiruna - | Konferensvärlden
Foto: Peter Phillips
Dagliga avgångar med kort restid till Kiruna Airport.
Mötesnytt > Fler flygavgångar till Kiruna

Fler flygavgångar till Kiruna

Mötestrender SAS ökar inför vintertrafiken med 30 procent på linjen till och från Kiruna Airport. Det är direktlinjen mellan Kiruna och Stockholm Arlanda Airport som ökar med fem nya ankomster och avgångar i veckan vilka ansluter direkt ut i världen. Det nya trafikprogrammet började i måndags den 31 oktober.

2 november 2016,

- Vi arbetar hela tiden med att förbättra vårt erbjudande till våra kunder. Under vintersäsongen flyger vi till många populära semesterdestinationer. Att vi nu ökar upp antalet avgångar till och från Kiruna, skapar bättre tillgång till SAS övriga nätverk ut i världen och större möjligheter för turister som vill upp till norra Sverige, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

Dagliga avgångar med kort restid

SAS flyger dagligen året om till och från Kiruna via Arlanda där SAS ständigt utvecklar linjer till nya och befintliga destinationer. En stor mängd resenärer till Kiruna ses bland annat från Storbritannien och Tyskland, speciellt under besöksnäringens högsäsonger.

Nu kan man bland annat resa från södra Sverige till Kiruna på morgonen och vara framme redan kl 09.40 (med avgång från Malmö kl 06.30 måndag till torsdag).

För att kommunens process med stadsomvandlingen skall kunna fortlöpa är en god och kontinuerlig flygtillgänglighet till och från Kiruna en mycket viktig faktor. Andra näringar som rymd- och gruvindustrin är också starkt beroende av en hållbar infrastruktur med flygtrafik och anslutningar ut i världen.

Flygtillgängligheten - en viktig tillväxtfaktor

- Vi arbetar målinriktat för en ökning av besökare till destinationen och en av de viktigaste faktorerna för en hållbar ökning är just goda dialoger med flygbolagen, säger Daniel Rosenfors, VD Kiruna in Swedish Lapland.

- Det händer väldigt mycket i Kiruna just nu inom olika branscher, inte minst på grund av stadsomvandlingen. Därför är flygtillgängligheten oerhört viktig som tillväxtfaktor för företagare i kommunen och för alla våra samarbetspartners som vi har både i och utanför Sverige, säger Peter Niemi, kommunchef Kiruna kommun.

Swedavia Kiruna Airport leder Kiruna Flygråd som samlar offentligt och näringsliv lokalt för aktiv dialog med flygbolagen där engagemang och marknadskännedom skall säkerställa flygtrafiken både på kort och lång sikt. Kiruna är en av de mest aktiva och attraktiva flygplatserna för besöksnäringen in i regionen och har under ett drygt decennium fördubblat antalet resenärer. I dag reser drygt 250 000 personer till och från Kiruna under ett år.

- Swedavia är en viktig länk mellan flygbolag och destinationen där vi alla är aktiva och tillsammans säkerställer hållbar trafikutveckling. SAS ökning är ett styrkebevis på gemensam och aktiv tilltro vilket vi nu skall möta med ökat resande inom alla näringar. Tillsammans för vi världen närmare, avslutar Carina Johnsson, kommersiell chef Kiruna Airport.

Med tanke på det ökade antalet flygavgångar och den korta restiden till Kiruna är det ypperligt tillfälle att boka in din konferens eller kickoff i norr i vinter. Se alla fina konferensanläggningar i norr på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.