Flytande hotell ger eko i omvärlden - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Flytande hotell ger eko i omvärlden

Flytande hotell ger eko i omvärlden

30 oktober 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

Sveriges första flytande hotell, som öppnade för allmänheten den 20 oktober, väcker stor uppmärksamhet – inte bara i Sverige. Redan i våras publicerade brittiska och tyska tidningar artiklar som ”Sleeping with the fishes” och ”Die Schwimmende Hotell”. Och vid premiären var det brittiska The Guardian som hängde på låset – ”Sea beds” blev rubriken i lördagens helsida i tidningen.
– Att intresset utomlands skulle bli så här stort har jag knappt vågat drömma om. Det känns nästan overkligt att läsa om hotellet på den lilla ön Klädesholmen i stora brittiska och tyska dagstidningar. Nu har även sydeuropeiska journalister börjat visa intresse och tycker att hotellet är riktigt läckert. Förväntningarna är nu klart högre än tidigare när det gäller besök från utlandet, säger Susanna Hermansson, vd Salt & Sill.
Det flytande hotellet, som har 23 rum och konferensmöjligheter, hade smygpremiär redan den 11 oktober i samband med en stor bröllopsfest. Även helgen efter var hotellet så gott som fullbelagt. Och ändå öppnade man inte för allmänheten förrän den 20 oktober.
– Det var häftigt att vi hade ett fullbokat hotell när vi inte ens hade öppnat på riktigt. Att gästerna sedan var så positiva när vi själva knappt kände oss klara var en fantastiskt skön känsla. Två gäster
vände tillbaka till hotellet när de var på väg hem för att boka in kommande helg till sina föräldrar – det om något borde vara ett bra betyg, säger Susanna Hermansson.
Redan första öppningsveckan var även tre företagskonferenser inbokade, där man deltog i hotellets konferensaktiviteter med fokus på mat och dryck. Bokningsläget när det gäller både privat- och företagsgäster ser nu lovande ut för resten av året.
– I december är alla helger fullbokade. Nu när vi erbjuder boende är vårt julbord ännu mer populärt. Många tycker att det är skönt att äta och dricka gott utan att behöva tänka på att åka hem.
Gästerna kan njuta av vårt julbord, få en rogivande sömn och på morgonen äta en härlig frukost på bryggan med utsikt över havet, säger Susanna Hermansson.
I slutet av november är det dags för den tyska pressens största reportage om hotellet. Den tyska journalisten
Stefan Weissenborn kommer till Klädesholmen för att skriva två artiklar om hotellet – en för Welt Online med 20 miljoner besökare varje dag och en för Frankfurter Rundschau med en upplaga på 200 000 exemplar.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.