Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Sverige har blivit ett hett konferensland. Och Skepparholmen, som är en spa- och konferensanläggning utanför Stockholm, har attraherat avsevärt många fler utländska gäster än branschen som helhet. Antalet utländska konferensgäster på Skepparholmen har ökat med 97 procent under månaderna juli till september, jämfört med samma period förra året.

6 november 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är glädjande att vår stora satsning på anläggningen ger resultat, säger Gabriella Persson-Klahr, vd på Skepparholmen. Genom de senaste årens investeringar står vi fullt rustade för att ta emot en ökning som denna.

Sedan 2002 har Skepparholmen, som medvetet satsar på wellness i arbetslivet, investerat 100 miljoner kronor i anläggningen. Från den kursgård byggnaden en gång var, har Skepparholmen utvecklats till en toppmodern anläggning med spa, bistro och restaurang. Alla lokaler och hotellrum har renoverats och i dagarna har Skepparholmen lanserat en ny webbplats.

Med 728 gästnätter står de utländska gästerna för 21 procent av den totala beläggningen det senaste kvartalet. De flesta kommer från USA, Frankrike, Tyskland och Ryssland.

Statistik från Nutek visar att antalet övernattningar av utländska gäster i Sverige har ökat med 6 procent under perioden januari till september. Under samma period var ökningen av utländska konferensgäster på Skepparholmen 72 procent.
– Sverige är i och för sig känt för att arrangera väl organiserade konferenser men denna utveckling visar att Skepparholmen inte bara surfar på vågen, utan har kommit en bra bit längre, säger Dennis Bederoff ansvarig för turistnäringsfrågor på Nutek. Det handlar snarare om en enastående prestation av anläggningen. Det finns anledning att vara mycket stolt över detta resultat.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.