Föreläsare och underhållning till kickoff - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Föreläsare och underhållning till kickoff

Föreläsare och underhållning till kickoff

Janne Lindau, från Lindau Artist och Talare, tipsar om aktiviteter och föreläsare som får en kickoff att lyfta.

5 juni 2014,

– En kickoff kan se ut på helt olika sätt beroende på företag och syfte. Men gemensamt mål, oavsett kickoff, brukar vara att man vill ta företaget framåt. Det kan vara en slags nystart, ett tillfälle att gå igenom framtidsplaner, att få ihop en grupp och bygga lagkänsla. Eller en möjlighet att motivera, peppa och inspirera alla medarbetare. Vad man än vill få ut av dagen hänger det till stor del på vem eller vilka som håller i dagens program och i underhållningen!

För motivation och inspiration:

– Välj föreläsare, konferencier eller moderator efter vad du vill ha ut av dagen. Det finns experter som är kanonbra på att hålla ihop dagen i en ren programledarroll och så finns det dem som både programleder och föreläser. Jan Bylund till exempel, föreläser om att våga bjuda på sig själv, att våga utvecklas och om att få bättre självförtroende, samtidigt som han programleder. Jan är dessutom expert på att underhålla, motivera och att hålla stämningen på topp. Andra riktigt bra programledare i kickoffsammanhang är Rickard Olsson, Thomas Ravelli och Anders Lundin.

För aktiviteter och laganda:

– Det finns ju en mängd olika aktiviteter att välja på till en kickoff – allt från yxkastning och klättring till att lösa mordgåtor. Här vill man troligtvis ha en ledare i form av en framåt person som vet vad han eller hon pratar om och som inspirerar och entusiasmerar. Kanske vill man också att personen utmanar gruppen och bygger laganda. Aktiviteter blir såklart lite extra kul om någon välkänd programledare håller i dem. Några specialister här är: Martin Timell, Fredrik Berling och Sofia Wistam. Alla tre experter på att hålla i tävlingar och samtidigt skapa lag- och teamkänsla.

För underhållning och show:

– Återigen gäller det att välja helt efter målgruppen. Man kanske vill ha en showgrupp som interagerar med publiken eller så är man bara ute efter så mycket drag som möjligt med ett bra band. Det finns faktiskt grupper som specialiserat sig helt och hållet på kickoff. Är det ett större företag med anställda i olika åldrar så har man troligtvis många olika musiksmaker att ta hänsyn till, då är det inte ovanligt att man bokar flera olika artister. Ett band som alltid levererar till 100 procent är Ål In Band som kan roa med tävlingar, allsång med mera. När borden sedan dukats av kör bandet igång sina riktigt bra coverbandsset.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.