Fritidsresande stärker turismen i Skåne ännu mer - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Fritidsresande stärker turismen i Skåne ännu mer

Fritidsresande stärker turismen i Skåne ännu mer

Den skånska turismen redovisar fortsatt starka siffror. Fritidsresandet ökar kraftigt och enligt den senaste inkvarteringsstatistiken från Tillväxtverket och Statistiska Centralbyrån (SCB) steg antalet gästnätter för hotell, stugbyar och vandrarhem med 14,3 procent under juli månad jämfört med förra året.

17 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

De skånska boendeanläggningarna har därmed en bättre utveckling än hela riket, som ökade med 9 procent.
Sammanlagt till och med juli månad 2009 ökade antalet övernattningar i Skåne med 4,3 procent. Det kan jämföras med utvecklingen i hela Sverige där antalet övernattningar minskade med 0,4 procent.

Nu leder danskarna Skåne fortsätter att öka i popularitet bland danskarna och de är numera den största utländska turistgruppen på hotell, stugbyar och vandrarhem.
I täten låg tidigare de tyska besökarna.
Enligt statistiken för juli redovisade boendeanläggningarna 31 414 danska gästnätter, vilket gör danskarna till den största
De danska gästnätterna ökade med 117 procent under juli 2009 jämfört med 2008. Under perioden januari till juli 2009 ökade antalet danska gästnätter med 41 985 till 101 791.
16 procent av alla danska övernattningar i Sverige görs nu i Skåne.

Fler britterAndra nationaliteter som ökar kraftigt i Skåne är Norge och Storbritannien. Trots att de brittiska gästnätterna i Sverige har minskat med hela 12 procent till och med juli månad, så kan Skåne redovisa en positiv utveckling av brittiska övernattningar. Antalet gästnätter för besökare från Storbritannien ökade med 23 procent (+7 023) till 37 972.
- Det är spännande att se hur den danska marknaden fortsätter att öka och nu har gått förbi den tyska med råge. Valutaeffekten är fortfarande en bidragande orsak men vår marknadsbearbetning tillsammans med turismnäringen i Skåne ger verkligen utslag när det stora slaget om semesterresenärerna står under sommaren. Vi ser också hur vår stora kampanj på den brittiska marknaden ger bra effekt, säger Pia Jönsson-Rajgård. VD för Tourism in Skåne.

Fortsatt framåt för MalmöMalmö fortsätter att överträffa de andra storstadsregionerna och även under juli månad redovisar Malmöregionen en betydligt bättre utveckling än både Stockholm och Göteborg. Samtliga storstadsregioner redovisar gästnattsökningar under juli månad. I Malmö ökade gästnätterna med 23,3 procent vilket kan jämföras med Stockholm som ökade med 11,0 procent och Göteborg med 13,5 procent.
Till och med juli ökade gästnätterna i Malmö med 7,5 procent medan Stockholm redovisar en nolltillväxt och Göteborg en minskning på 1,3 procent.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.