Gällöfsta Konferens först i Sverige med Meatless Friday - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Gällöfsta Konferens först i Sverige med Meatless Friday

Gällöfsta Konferens först i Sverige med Meatless Friday

Numer kommer konferensanläggningen Gällöfsta inte att servera kött på fredagar!
– Meatless Friday är ett viktigt statement där vi visar var vi står när det gäller hållbarhet, säger Charlotte Weding-Bode, vice vd och ansvarig för Gällöfsta Konferens.

28 januari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Gällöfsta Konferens i Kungsängen blir nu den första konferensanläggningen i Sverige med en köttfri dag i veckan. Att helt ta bort kött från menyn kan uppfattas som kontroversiellt, även om det bara är en dag i veckan, men Meatless Monday – Köttfri Måndag – är ett välkänt fenomen som allt fler runtom i världen väljer att anamma.
– Gällöfstas Meatless Friday innebär att vi varje fredag kommer att komponera olika rätter baserat uteslutande på säsongens grönsaker och rotfrukter. Vi är Svanenmärkta och har miljöarbete högt på agendan, Meatless Friday är ytterligare ett sätt att visa var vi står när det gäller hållbarhet. Vi är med och bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser, säger Charlotte Weding-Bode,

Köttkonsumtionens påverkan på koldioxidutsläppen presenteras genom FN-organet FAO:s rapport Livestock’s long shadow, som menar att 18 procent av de globala utsläppen av växthusgaser kommer ifrån djurhållningen, och av dessa är bara 0,01 procent från transporter.
– Vi hoppas med Meatless Friday att kunna erbjuda en helt ny och spännande värld av grön läcker mat och smakupplevelser, något som vi vet att vår målgrupp – den medvetna konferensgästen – efterfrågar, säger Charlotte.

Överlag kommer säsongsbaserat, ekologiskt, närodlat och vegetariskt att ta större plats på Gällöfstas meny.
– Att arbeta säsongsbaserat ser inte vi som begränsande utan mer som en inspirerande utmaning. Till kvällens meny läggs fokus på en utvald grönsak, frukt, bär eller en smak. Självklart kommer kött eller fisk finnas med på tallriken, men det är inte det som är kvällens huvudaktör, säger Daniel Nylund, kökschef på Gällöfsta Konferens.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.