Gästspel på Clarion Grand Hotel, Helsingborg 3-6 mars 2010 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Gästspel på Clarion Grand Hotel, Helsingborg 3-6 mars 2010

Gästspel på Clarion Grand Hotel, Helsingborg 3-6 mars 2010

Under vecka 9 kommer Clarion Grand Hotel och hotellets restaurang Grand Lounge ha besök av Ängelholms Restaurangprogram åk 3 för ett gästspel. Idén föddes av Grand Lounge´s Sous chef David Carlander som tidigare varit elev i skolan.

25 februari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Jag startade själv min bana på Ängelholms Restaurangprogram och minns hur inspirerande det var att komma ut i verkligheten och uppleva ”the real thing”. Inte bara på enskild praktik utan även i grupp tillsammans med klasskamraterna, berättar David. Den generation av kockar som jag själv tillhör vill också väldigt gärna visa, lära ut och är helt enkelt intresserade av att få vara med att utveckla morgondagens kockar, fortsätter David. Vid ett gästspel får klassen tillsammans träna det viktiga samspelet i köket. Det är en häftig känsla då eleverna många gånger har både spännande och lite galna idéer som tillsammans med min och mina kollegors erfarenhet mynnar ut i ett alldeles lysande resultat.

I klassen går det 22 elever, under de 2 första åren läser man tillsammans och under åk 3 väljer man inriktning mot kock eller servis. I denna klass var det många som valde att utbilda sig till kock och för att alla ska få plats har man valt att arbeta med allt från grunden. Allt kött som tillreds styckas av eleverna själva.
– Restaurangprogrammet startades redan på 80-talet ute i Skälderviken och 1994 var jag med på flytta till de nya lokalerna på Nya Torg, berättar Per Wikström, ansvarig lärare. Till hösten går flytten igen och denna gång till nya lokaler på F10 /Valandpark. Eleverna driver själva en lunchrestaurang på skolan men anordnar även temakvällar med matlagning och servering på en högre nivå.
– Att få chansen att komma ut på gästspel så här är ett ypperligt sätt att förmedla dagens matkultur till morgondagens unga kockar och servitörer/servitriser, fortsätter Per Wikström. Ett steg i detta samarbete har dessutom varit att låta eleverna komponera menyn själva, dock med lite hjälp/handledning av lärarna samt Sous Chef David och Köksmästare Karol Rafael på Clarion Grand Hotel. Vi strävar efter att ha fortsatt kontakt med våra elever och vi använder oss gärna av dessa före detta elever i vår undervisning för att inspirera och lära ut tips och trix. Det är oerhört viktigt för oss att ha en god och nära kontakt med restauranger i regionen och att den relationen används till elevens absolut bästa, menar Per.

Menyn som är en femrätters meny bjuder på både nya och gamla, men absolut spännande smakkombinationer. Eller vad sägs om exempelvis tapas som sherrydoftande shot på gröna ärtor eller lakritsdoftande chokladpannacotta med hallon?
– Med start onsdag kväll den 3 mars kommer vi att servera både tre- och femrättersmeny med vinpaket till och jag hoppas verkligen att alla Helsingborgare och Ängelholmare tar chansen att känna dessa blivande kockar och servispersonal på pulsen, säger Ulrika Eriksson, Food & Beverage Manager på Grand.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.