Göta kanal firar 200 år sedan första spadtaget - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Göta kanal firar 200 år sedan första spadtaget

Göta kanal firar 200 år sedan första spadtaget

I år är det 200 år sedan det första spadtaget togs på Göta kanal, vattenleden som går tvärs genom hela Sverige. Jubileet kommer att firas med en särskild festdag den 24 maj i Motala, där den första spaden sattes i jorden.

26 mars 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det här är ett bra tillfälle att visa att Göta kanal inte bara är ett populärt semesterområde utan också ett helt unikt byggnadsverk. Det tog hela 22 år att bygga färdigt kanalen som blev första steget i moderniseringen av Sveriges infrastruktur, säger Anna Meyer, marknads- och informationschef på Göta kanalbolag.

Göta kanal är i dag en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktion med över tre miljoner besökare varje år. Båtfolket har länge haft Göta kanal som en favorit, och nu blomstrar turismen också i upplevelseområdet runt kanalen. Kanalen byggdes som en vattenväg genom Sverige mellan år 1810 och 1832. I år firar ett stolt Göta kanalbolag 200 år sedan första spadtaget togs.
– Göta kanal låg i frontlinjen för landets tekniska utveckling och är fortfarande ett av Sveriges största byggnadsprojekt som någonsin genomförts. Totalt deltog 58 000 svenska soldater i arbetet under Baltzar von Platens ledning, så det är många av oss som faktiskt har en anfader som stått med spaden i hand till ett av världens mest fantastiska byggen, säger Anna Meyer.

Jubileet uppmärksammas med historiska guidningar under sommaren i bland annat Söderköping och Motala. Längs kanalen hittar den historieintresserade också äventyrsguidningar i Karlsborgs Fästning, evenemang i Forsviks Bruk som firar 600 år och för de yngre besökarna finns även en skattjakt i Baltzar von Platens fotspår.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.