Göteborg blir grönast i Europa - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Göteborg blir grönast i Europa

Göteborg blir grönast i Europa

Nästan överallt i Göteborg kan man sova med grönt samvete. Över 80 procent av hotellen i staden är miljödiplomerade och målet är att alla ska bli det.
– Vi stärker vår konkurrenskraft internationellt om vi är en hållbar destination, säger Stefan Johansson, ordförande i föreningen Göteborgshotellen.

12 april 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Allt fler frågar efter miljömässigt hållbara alternativ. Flera städer kan i dag erbjuda detta, men få har kommit så långt som Göteborg. I ett unikt samarbete har både stora och små hotell blivit miljödiplomerade.
Av Göteborgshotellens 31 medlemshotell är 84 procent miljödiplomerade. Av de 20 större hotellen i Storhotellgruppen är 90 procent diplomerade. Det är en imponerande hög siffra, även internationellt.

– Av alla städer vi har jämfört så ligger Göteborg bäst till. Målet är att nå 100 procent, vilket är oslagbart för vilken stad som helst, säger Katarina Thorstensson hållbarhetsansvarig på Göteborg & Co som leder projektet ”Sustainable Gothenburg”.
Målet är att Göteborg ska bli den mest hållbara destinationen i världen. Transporter, hotell, mötesanläggningar och arenor ska erbjuda de miljömässigt bästa lösningarna.

Detta är också ett nordiskt samarbetsprojekt där Finland, Norge, Danmark, Island och Sverige ska skapa en hållbar skandinavisk mötesregion. Även i jämförelse med våra grannar ligger Göteborg långt framme.
– Det är en framtidsfråga att hållbart kunna paketera stora delar av turismupplevelsen. Då blir kretsloppstänkandet ekonomiskt och inte bara ekologiskt, säger Stefan Johansson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.