Göteborgs nya affärshotell - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Göteborgs nya affärshotell

Göteborgs nya affärshotell

Den 26 januari 2012 öppnar Clarion Hotel Post i Göteborg. Det anrika postkontoret har förvandlats till en modern mötesarena, och KonferensVärlden har pratat med Katalin Paldeak, direktör för Clarion Hotels i Norden, om visionerna att låta hotellet spegla Göteborgs nya, kreativa era.

Text: Astrid Feldreich

17 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Bygget är i full gång och i januari öppnar ett modernt affärs-, konferens- och leisurehotell på Drottningtorget i Göteborg. Stjärnkocken Marcus Samuelsson står för restaurang- och barkonceptet, och Magnus Månsson från arkitektkontoret Semrén & Månsson för idé, ritning och inredning.

Fyller ett tomrumKatalin Paldeak ser fram emot öppnandet i januari i år. Hon menar att hotellet fyller ett tomrum på konferensmarknaden.
– Göteborg behöver en konferenslokal på 1 000 kvadratmeter, i dagsläget finns det inte ett hotell med den kapaciteten i centrala Göteborg. Göteborg & Co, en organisation vars uppgift är att marknadsföra och utveckla Göteborg som mötes- och evenemangsstad, har själva efterfrågat en möteslokal med den storleken på ett centralt beläget hotell, säger hon.
Rent fysiskt är hotellet uppdelat på den äldre postbyggnaden och ett nybyggt torn som fogats samman. 500 av hotellrummen ligger i den gamla postbyggnaden och 250 i det nya tornet, och den stora kongresshallen är tillbyggd i mitten. Clarion Post kommer att rymma såväl stora möten för upp till 1 000 personer som mindre konferenser. På övre våningen ligger event-, konferens- och mässlokalen Posthallen som går att boka till olika typer av evenemang.
– Kombinationen av en gammal byggnad och det nya tornet gör att det här blir en av norra Europas mest spektakulära anläggningar. Hotellet blir som en blandning av Grand hotell och Clarion Sign skulle man kunna säga. De flesta göteborgare har en relation till fastigheten. Eftersom den är K-märkt har det tagit lång tid att bygga hotellet, säger Katalin.

Skönhet och matupplevelserHotellet kommer utöver konferens även innehålla Skönhetsfabriken; ett 1 200 kvadratmeter stort nordiskt hälso- och skönhetskoncept med inspiration från den nordiska naturen, kulturen och traditionerna. Bakom Skönhetsfabriken står fotbollslandslagets stjärnanfallare Johan Elmander och hans fru Amanda C Elmander. Salongen fokuserar på välbefinnande och helhetsomhändertagande.
– Skönhetsfabriken är mer än ett vanligt spa och har utöver relax och behandlingar även träning, make-up och frisörsalong, berättar Katalin.
Clarion har även allierat sig med stjärnkocken Marcus Samuelsson som varit med i den konceptuella utformningen av restaurangen Norda Bar & Grill. Restaurangen kommer att ha över 20 meter i takhöjd och ligga i den gamla posthallen. Marcus kollega Jimmy Lappalainen kommer att föra hans tankar vidare och driva restaurangen, som serverar en blandning av grill och havet i en ”amerikansk västkust crossover”.
– Restaurangen är öppen till lunch och à la carte på kvällarna. Baren, som även den går under Marcus Samuelssons paraply, ligger nere vid entrén, säger Katalin.

Från industristad till kreativt meckaGöteborg är en känd gammal industristad, men de senaste åren har en helt ny era av kreativa företagare och entreprenörer från staden satt sin prägel i världen. Katalin liknar utvecklingen med Östersunds, där över 1 500 nya jobb dök upp i takt med att försvarsmakten, som tidigare sysselsatt många Östersundsbor och jämtlänningar, försvann.
– När industrin går tillbaka drar det till sig nya människor till staden. Nya teknikbolag, musiker och designföretag som Acne och Nudie har etablerat och utvecklat sig med fäste i Göteborg, säger hon.
Den nya eran ligger även bakom hotelldirektören Daniel Stenbäcks satsning på ”Post offices” – arbetsplatser i lobbyn där egenföretagare i staden kan abonnera en virtuell plats. De betalar en summa varje månad som de sedan får använda hur de vill på hotellet.
– Företagarna blir en del av vårt hus och gör det till en levande mötesplats. Det ska kännas kul att bo här som affärsresenär och inte bara som ett svart streck i almanackan, säger Katalin.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.