Gröna konferenser i Sydafrika - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Gröna konferenser i Sydafrika

Gröna konferenser i Sydafrika

Den sydafrikanska hotellkedjan Sun International erbjuder gröna konferenser. På deras resort Sun City i Johannesburg erbjuds gröna konferenspaket som innehåller organiska måltider, papperslös incheckning, kompostering av matrester och pennor gjorda av återvunnet material.

21 april 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Enkla åtgärder kan ha stor inverkan för att skona naturen. Det har man insett på den sydafrikanska hotellkedjan Sun International, som bland annat driver den stora semesterresorten Sun City i närheten av Johannesburg. I arbetet med att lämna ett skonsamt avtryck på naturen har de bland annat fokus på förbrukning av vatten, papper, förpackningar, ström, tvål och bensin. I det gröna konferenspaketet ingår ett utbud av standardiserade tjänster för att minska konsumtionen av både CO2 och andra material samt avfall. Bland annat är lampor och luftkonditionering avstängda när mötesrum är tomma. Dricksvatten serveras i kannor istället för engångsflaskor. Kompostering av matrester, papperslös incheckning och färre byten av lakan och handdukar är också en del av konceptet. För att spara bensin uppmanas konferensdeltagarna att gå eller använda gemensam transport mellan hotell och konferensanläggningen.

Förutom de standardiserade tjänsterna kan konfererande företag gå ett steg längre genom att betala för ett antal ytterligare tjänster som har positiv inverkan på naturen. De kan bland annat beställa en konferensmeny baserad på ekologiska råvaror, välja ekologiskt och rättvisemärkt te och kaffe vid fikapauser samt använda block och pennor gjorda av återvunnet material.

Erbjudandet om gröna konferenspaket är ytterligare ett steg i Sun Citys insatser för att göra resorten hållbar i förhållande till miljön. Det enorma semesterparadiset är bland pionjärerna inom turistnäringen när det gäller användning av miljövänlig teknik. Målsättningen är att Sun City ska vara 100 procent självförsörjande på miljövänlig energi. För att uppnå detta har man bland annat infört en biodiesel station, som samlar överskottsström och återför detta till systemet. Dessutom arbetar man med att omvandla organiskt avfall som avklippt gräs och matoljerester till biogas.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.