Hooks Herrgård i Småland får Svanenmärkning - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Hooks Herrgård i Småland får Svanenmärkning

Hooks Herrgård i Småland får Svanenmärkning

Hooks Herrgård har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.

17 februari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det känns riktigt bra! Svanen den mest kända symbolen för seriöst miljöarbete och eftersom ’Svenska Möten’, samarbetar med svanen kändes det riktigt att bli svanenmärkt. Vi har alltid arbetat med miljöfrågor, men marknaden kräver dokumentation kring miljöarbetet idag, säger Jonas Edberg VD, Hooks Herrgård.

Hooks Herrgård är medlemmar i Svenska Möten som nu satsar stort på Svanen. Alla medlemsanläggningar ska vara Svanenmärkta senast 1 juli 2010. Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet och restaurangen har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

– Hooks Herrgårds restaurang jobbar till exempel aktivt med att minska sin klimatpåverkan, då de måste klara krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.
Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (tex vid städ och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (t ex miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) samt att man sorterar allt avfall.
Detta kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan.
Dokumentation av allt miljöarbete är viktigt så vi vet vad och hur vi påverkar miljön. Därmed kan vi minska vår miljöpåverkan.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.