Hotel Kungsträdgården – nytt Stockholmshotell i 1600-talshus - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Hotel Kungsträdgården – nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Hotel Kungsträdgården – nytt Stockholmshotell i 1600-talshus

Nyöppnat Nu har dörrarna öppnats för Hotel Kungsträdgården - ett helt nytt boutiquehotell i Stockholm city. Hotellet ligger i en anrik byggnad på Västra Trädgårdsgatan som under tre år har genomgått en omsorgsfull ombyggnad till hotell med 98 rum.

18 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Hotel Kungsträdgården ligger på en av få gator i Stockholms city som klarade sig undan nybyggnadshysterin på 70- och 80-talen. Från hotellet har man direkt utsikt över Lantmäteribacken mot Kungsträdgården och med Odd Fellows som närmaste granne.

Bakom det nya hotellet står Jörgen Björnstad som tidigare varit VD för Hotel Stureplan och chef för Scandic Anglais i Stockholm. Han menar att Hotel Kungsträdgården motsvarar hans dröm om ett charmigt boutiquehotell med hög klass mitt i Stockholm.

– Vi vill ge en upplevelse av Stockholm för internationella besökare och målet är att bli ett hotell dit man återkommer gång efter gång och kanske har sitt eget favoritrum, säger Jörgen Björnstad.

Alla de 98 rummen har olika prägel, men har en gemensam Gustaviansk grundidé och en känsla av en svunnen tid när det verkligen var en njutning att bo på hotell. Jörgen berättar att de har velat skapa en klassisk känsla med hög komfort och sådant som ofta rationaliseras bort på de stora kedjorna. Rummen har sköna sängar, kristallkronor, gasbrasor och dubbla duschar i flera rum. Samtidigt med en prisbild som gör det möjligt att bo på hotellet utan att spendera mer än på ett vanligt hotell.

I hotellet öppnar också nya Brasseri Makalös - en storsatsning på elegant, fransk husmanskost, signerad krögaren Yohan Adell. Yohan Adell är en svensk kock och författare  med åtskilliga uppdrag bakom sig som restauratör i Sverige, Norge och Frankrike. Han har arbetat på ett antal välkända krogar i Frankrike och 2001 tilldelades han Cordon Bleus medalj för sitt arbete med svensk gastronomi.

Taggar/Etiketter
Hotell  Nyrenoverat  Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.