Hotel Tylösands spa ser ljuset - första svenska spa med biohacking-behandlingar - | Konferensvärlden
Hotel Tylösand
Hotel Tylösand
Mötesnytt > Hotel Tylösands spa ser ljuset - första svenska spa med biohacking-behandlingar

Hotel Tylösands spa ser ljuset - första svenska spa med biohacking-behandlingar

För fem år sedan byggde Hotel Tylösand om The Spa från grunden. Nu tar hotellet ett nytt stort steg in mot framtidens välmående genom att som första spa i Sverige erbjuda biohacking.

26 maj 2021, uppdaterad: 27 maj 2021

En av de starkaste nya behandlingstrenderna för ökat välmående är sedan flera år biohacking, som handlar om att med hjälp av modern ljusteknik få kroppen att själv sätta igång en rad positiva processer. Som första spa i Sverige introducerar nu Hotel Tylösand flera unika behandlingsformer som på olika sätt stimulerar kroppen att fungera optimalt.

– Det känns väldigt spännande att vara pionjärer inom biohacking och att få prata om något annat än coronapandemin, konstaterar Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

– Vi ser ljus på framtiden i dubbel bemärkelse, tillägger hon.

Biohacking som företeelse har sina rötter i USA och kallas ibland för ”gör det själv-biologi” eftersom man med hjälp av den senaste ljustekniken och beprövad vetenskap stimulerar kroppen att själv sätta igång processer som aktiverar immunförsvaret, ökar energin, bränner fett och maximerar ens välbefinnande.

– Vi använder oss till exempel av den senaste lasertekniken för att uppnå olika resultat. Det kan handla om att med hjälp av grön laser tömma fettceller som leder till önskad viktminskning. Att med lila laser ta bort akne och rosacea. Eller att med röd laser öka prestationsförmågan, säger Elisabeth Haglund.

Men det handlar också om IR-behandling, där infraröda ljusstrålar skapar en uppdaterad form av bastu, som med bara medelhög värme visat sig mycket effektiv när det gäller att behandla värk, påskynda läkning av träningsskador och öka välbefinnandet.

– Vi byggde om hela spa- och wellnessavdelningen från grunden för bara fem år sedan. Men vi har alltid trott att vinnande koncept mår bäst av att uppdateras och därför vill vi nu introducera biohacking som ett sätt att hjälpa våra gäster att upptäcka nya spännande sätt att maximera sitt välmående, summerar Elisabeth Haglund.

Läs mer om Hotel Tylösand på systersajten Konferensguiden.se där vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp med din konferens, möte eller event.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.