Hur ser framtidens möte ut? - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Hur ser framtidens möte ut?

Hur ser framtidens möte ut?

Hur utvecklas kontorslandskap och mötesytor i en värld av allt snabbare teknikevolution, nya arbetsformer och mötesstrukturer? Med “Hello”, som består av en inspirations-utställning och en föredragsserie fortsätter Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair satsningen på att inspirera och informera besökarna.

13 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Mellan vikingatidens storting och IT-ålderns off office-möten på den lokala espressobaren har en hel del hänt. Formerna, tillfällena och platserna människor möts på har kanske sett olika ut i olika tider men grundanledningen är ändå densamma. Människor har helt enkelt starka behov av att mötas och ha möten, vare sig det gäller att fatta världsomvälvande beslut, generera idéer, eller komma överens om vems tur det egentligen är att ta hand om trappstädningen den här veckan. Formellt eller informellt, för alla eller för några - möten engagerar, ger sammanhang, skapar nya perspektiv och samsyn kring såväl stora som små frågor.

Konceptet för ”Hello” är framtaget av Sanna Gebeyehu, som också projektleder och samordnar eventet på uppdrag av mässan. Projektet ska leva och utvecklas under tre år och utvecklas i samarbete med en referensgrupp bestående av mycket erfarna och namnkunniga branschpersoner.

– Vi har valt att ställa oss grundläggande frågor kring mötet. Varför har vi möten? Vad ska vi åstadkomma med dem? Hur genomför vi dem på ett för alla parter givande sätt? Med de här frågorna vill vi bena ut mötets anatomi för att komma fram till dess fysiska och psykiska byggstenar, säger Sanna Gebeyehu.
Installationen på mässan görs i samarbete med arkitekt- och designbyrån Uglycute som står för utställningsarkitekturen.

– ”Hello” handlar om framtidens möte. Därför tyckte vi det var intressant att gå bakåt i tiden och titta på historien. Det finns flera arketypiska möbler som exempelvis talarstolen, runda bordet, arkadgången. De här grundformerna ger besökarna historiska tillbakablickar och utgör utställningens plattform. Själva mötet i sig har ju inte ändrats mycket – det handlar fortfarande om att mötas även om nya tekniker uppstått, berättar Jonas Nobel, Uglycute.

Hellos föredragsserie tar en djupdykning i VAR, NÄR och HUR vi har möten, med fokus på de offentliga miljöer de sker i. Föredragen är fördelade på fyra dagar och har teman som på olika sätt belyser mötet; Mötesbeteenden, Process & Case, Vision, passion och kommunikation och Trender. Samtliga föredrag filmas för att sedan läggas ut på nätet och på så sätt vara tillgängliga även för dem som inte kan vara på plats.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.