Hurtigruten helt i musikens tecken - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Hurtigruten helt i musikens tecken

Hurtigruten helt i musikens tecken

Nu förvandlas två Hurtigrutenfartyg till en musikalisk scen: På ”Opera Cruise” är det däremot klassisk musik som gäller: Uppföranden från den norska nationaloperan står i centrum för Hurtigrutens kryssning mellan Trondheim och Oslo den 7 januari 2010.
Kombinationen av världens vackraste båtresa och jazz i världsklass kommer att ge gästerna oförglömliga upp-levelser när MS Finnmarken seglar från Tromsø till Bergen den 13 oktober 2009.

21 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Norge har inte bara ett omväxlande landskap utan även en stor kulturell bredd – särskilt inom det musikaliska området har det skett en tillväxt genom åren. Hurtigruten har tagit fram ett exklusivt musikaliskt program för kulturälskare.

Klassiskt möter naturenMedan gästerna på de majestätiska fjordarna glider förbi de snötäckta bergen och romantiska fiskelägena, precis som i bilderböckerna, lyssnar de till musiker och solister från den ”Norska statsoperan” i panoramasalongen på MS Trollfjord – en kväll tillägnas den norska kompositören Edvard Grieg, vars verk går hand i hand med den norska naturen. Resans höjdpunkt är besöket på den nya ”Norska statsoperan” i Oslo, som bjuder in till nyårskonsert. Operahuset räknas till de största kulturprojekten i Norge sedan århundraden och har varit en magisk sevärdhet för såväl inhemska besökare som besökare från hela världen sedan det invigdes 2008. Den minimalistiska arkitekturen med glaciärer, snö och isberg är en hyllning till Norge.
Den fyra dagar långa konsertresan ombord på MS Trollfjord äger rum mellan den 7 och 10 januari 2010. Resan skiljer sig från den klassiska Hurtigruten-sträckan och sträcker sig från Trondheim i riktning mot Bergen och fram till Oslo.

Jazzen möter naturenJazz på Hurtigruten är något alldeles speciellt och uppskattas av både artister och gäster. Kombinationen av stämningsfull och engagerande jazzmusik, lugnet ombord och naturen som kuliss, skapar en helt unik atmosfär – en atmosfär som inte går att få någon annanstans. Kjell Karlsen (77) är en av Norges främsta dirigenter och har präglat norsk jazz- och populärmusik sedan 1950-talet. Han har skräddarsytt ett program med artister som håller hög internationell klass.
– Jag är verkligen stolt över vårt program. Vi har väldigt duktiga musiker, med jazz både för äldre och yngre, säger Karlsen, som har belönats med Kongens Fortjenstmedalje i guld för sina insatser för norskt kulturliv.
Jazzsegling startar i Tromsø den 13 oktober och kommer enligt Karlsen att präglas av swing och fantastiska Hot Club de Norvège. Bandet, som är känt för sin tolkning av Django Reinhardt och hans Hot Club de France, är huvudorkester på resan och har valt att fira sitt 30-årsjubileum under jazzseglingen på Hurtigruten.
Under fyra dagar kommer publiken att kunna njuta av musikaliska höjdpunkter från morgon till kväll med jazzprofiler som Björn Vidar Solli, Kåre Nymark jr., Wenche Gausdal, Even Kruse Skatrud och multiinstrumentalisten Per Frydenlund, endast avbrutet av fantastiska naturupplevelser, goda måltider och en jazzfrågetävling med skribenten och historikern Björn Stendahl.
Dag Arnesen är en av Norges främsta pianister och kompositörer. Under seglingen till Bergen kommer han leda ”skipskompet” och han ser fram emot både jobbet och resan.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.