I höst ska mötet vara klart på en kvart - | Konferensvärlden
Mötesnytt > I höst ska mötet vara klart på en kvart

I höst ska mötet vara klart på en kvart

Höstens mötestrend är kvartsmöten, enligt Svenska Möten. Mötet ska ta högst 15 minuter, ske på stående fot och minst ett beslut ska vara fatta när det är klart.

9 oktober 2014,

Illustration: Svenska Möten/Rebecca Elfast

Powermöten är enligt Svenska Möten höstens stora trend. Mötet ska ske ståendes och får inte ta mer än en kvart. Dessutom ska det vara väl förberett, målsättningen ska vara grundat hos alla deltagare och innan mötet är slut ska minst ett beslut ha fattats.

”Möte på en kvart - då gäller det för deltagarna att vara rakt på sak och ingen tvekan med sin åsikt. Samtidigt måste mötesledaren vara tydlig, följa tidsplanen, delegera ut ordet rättvist och följa upp beslut efter avslutat möte. Att alla står upp gör också hela interaktionen extra spännande och mötesplatsen kan därmed varieras in i oändlighet. Det här är en mötesmodell som fungerar väldigt bra nu på hösten, när kalendern har en tendens att snabbt fyllas på med mötesinbjudningar”. Säger Johan Fägerblad, vd på Svenska Möten.

Fem till sex deltagare är maxgränsen för ett powermöte, med fler deltagare hinner inte allas åsikter komma fram. Enligt Svenska Möten är personliga möten bäst men det går också att videokonferera. Tar det längre tid än en kvart ska man istället tillsätta en arbetsgrupp med ansvarsfördelning som jobbar vidare med projektet.

”Detta är en perfekt mötesteknik för snabba beslut, den ersätter överflödiga mejl och då man endast tillkallar de som berörs av mötet, minskar även onödiga sittningar”

Källa: svenskamoten.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.