ICEBAR till Aronsborg - | Konferensvärlden
Mötesnytt > ICEBAR till Aronsborg

ICEBAR till Aronsborg

Aronsborgs konferenshotell inleder det nya året med att bygga en utomhusbar av is som ska stå blankfrusen tre månader framöver. 15 000 kilo natur-is från Torne älv i Jukkasjärvi blir isbar i Bålsta.

10 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Idén till en ICEBAR i kombination med härliga varma badtunnor föddes i samband med att vi behövde stänga vår poolavdelning för renovering men ändå ville skapa mervärde för våra gäster. Vi har ett bra bokningsläge och vill som alltid överträffa förväntningarna, säger Niklas Sjöblom, VD på Aronsborgs konferenshotell AB.

ICEHOTEL i Jukkasjärvi känner de flesta till men att franchisekonceptet ICEBAR BY ICEHOTEL har spridit sig till i dagsläget fem permanenta isbarer (Stockholm, Köpenhamn, London, Istanbul och Oslo) kanske inte alla vet. I övrigt gör man ofta gästspel i form av tillfälliga installationer på mässor och event men det man nu gör på Aronsborgs konferenshotell är unikt.
– Vi syns och finns på många platser men en ICEBAR som ska stå utomhus i tre månader finns det för tillfället inte någon annanstans i världen, säger Dan Hollström på Jukkasjärvi ICEHOTEL.
– Att den är sprungen ur naturfrusen is från Torne älv gör den oerhört tålig och även om det skulle bli plusgrader ska den stå sig bra. Med lite underhåll kommer den att se fräsch ut hela tiden.

Konstnären Tjåsa Gusfors som driver Iceevent står bakom installationen. Den är speciellt utformad för Aronsborg och kommer att bestå av bardisk, möblemang och flertalet skulpturer med former som tål att smälta lite.
– Jag har inspirerats av miljön som jag upptäckte när jag kom till Aronsborg och av former som redan finns i rummet. Jag har valt att bygga baren som ett vinterboende med bland annat en stor ekorre och ekollon, berättar hon.

Den 16 januari invigs ICEBAR powered by Aronsborg.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.