Julita Wärdshus ägare silvermedaljör i prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Julita Wärdshus ägare silvermedaljör i prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or

Julita Wärdshus ägare silvermedaljör i prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or

Tommy Myllymäki, ägare till och kock på Julita Wärdshus, kom nyligen tvåa i en av världens mest prestigfyllda kocktävlingar, Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike, tillsammans med sin assistent Johan Salestam.

7 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Sverige tog häromveckan silver i den internationellt prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, endast slaget av Danmark. Den skandinaviska succén var ett faktum när Norge knep bronsmedaljen. Påhejad av en stark svensk supporterskara, med bland andra Prins Carl Philip, Sveriges handelsminister och landsbygds-minister, lyckades Tommy Myllymäki övertyga juryn. Sverige har återigen bevisat att landet hör till de bästa när det gäller professionell matlagning.

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävlingar och kallas ofta VM för kockar. Tävlingen initierades 1987 av den erkända franske stjärnkocken Paul Bocuse. Sverige har flertalet gånger nått topplaceringar, men bara vunnit en gång genom Mathias Dahlgren, 1997. Tommy Myllymäki har under ett års tid sett till att förbereda sig på bästa tänkbara sätt med minutiös planering och träning vilket gav resultat. Andraplatsen är Sveriges fjärde i tävlingens historia och det var stolta svenska deltagare som intog scenen för att mottaga priset.
– Jag är jättenöjd med tävlingen och vad vi presterat. Dagarna i Lyon blir ett minne för livet, berättar den lycklige silvermedaljören Tommy Myllymäki.
– Det här visar Sveriges gastronomiska slagkraft. Vi är så stolta över Tommys prestation och kan bara gratulera till en enastående insats. Han har varit fokuserad på tävlingen den sista tiden och lyckades plocka fram det bästa till finalen, säger Ingela Stenson, Generalsekreterare i Gastronomi Sverige.

Totalt kämpade 24 kockar från lika många länder för att, under fem timmar, tillaga en fisk- respektive kötträtt och därefter presentera dem för juryn. Nya regler, för i år, föreskrev att samtliga råvaror skulle kunna identifieras genom sitt utseende och/eller smak. Tommy Myllymäkis kreativa arbete och praktfulla presentation väckte stor uppmärksamhet bland publiken och juryn.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.