Kajsa Bergqvist och Blue Hotel öppnar Kajsa Wines vinkällare - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Kajsa Bergqvist och Blue Hotel öppnar Kajsa Wines vinkällare

Kajsa Bergqvist och Blue Hotel öppnar Kajsa Wines vinkällare

Kajsa Bergqvist, sommelier och före detta höjdhopperska och Blue Hotel på Lidingö öppnar tillsammans, Kajsa Wines vinkällare. Kajsa som under 2010 startade ett eget vinimportbolag, Kajsa Wines, tar nu steget och öppnar en egen vinkällare. Kajsas hela sortiment av viner från stora delar av världen kommer att finnas här och Blue Hotels gäster kan boka Kajsa som sommelier och föredragshållare.

30 november 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Bra vin och vällagad mat är en av Kajsa Bergqvists passioner som väcktes i samband med olika resor och träningsläger i Sydafrika. Kajsa startade vinimportbolaget Kajsa Wines i våras och tar nu steget och öppnar Kajsa Wines vinkällare i samarbete med Blue Hotel Elfviks Udde på Lidingö.

När Kajsa för några år sedan var gäst på en vinprovning arrangerad av Ejnar Söder i Nordic Light Hotels vinkällare, så visade hon sina kunskaper om vin. Ejnar rekommenderar då Kajsa att gå Restaurangakademiens ettåriga sommelierutbildning och i våras fick hon sitt diplom.
– Det är mycket roligt för oss på Blue Hotel att få möjlighet att knyta ihop trådarna med Kajsa Bergqvist och starta vinkällare, säger Ejnar Söder. Vi har länge sökt en partner som kan hjälpa oss att skapa ett spännande utbud av viner från hela världen, här på Blue Hotel. För mig och för hotellet är gott vin en självklarhet, säger Ejnar Söder.

Kajsa Wines vinkällare på Blue Hotel erbjuder hela Kajsas vinsortiment. Från Champagne, Bordeaux, Rioja till Sydafrika, men orienterar sig nu även mot Italien och Nya Zeeland.

Kajsas mest prestigefyllda vin är Haskel från Sydafrika, som Kajsa har importerat 48 flaskor av till Sverige. 24 flaskor finns nu i Kajsa Wines vinkällare på Blue Hotel och de är mycket åtråvärda.
– Jag letar personliga viner som jag känner mycket för och som jag är ensam importör av, från utvalda vingårdar. Jag fokuserar på bra vin som passar bra till maten. Det är en speciell känsla att ha varit med på vingården, doftat på jorden och lärt känna människorna som driver gården och passionerat brinner för sitt vin. Ju mer plågade vinstockarna är, desto bättre vin, säger Kajsa Bergqvist.

Vinet Art Space är Kajsas ”baby” och storsäljare. Producent är Saronsberg i Sydafrika och vinet finns som rödvin och vitvin. Kajsa har varit delaktig i hela processen med att ta fram Art Space, från vinskörd till färdig produkt.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.