Känn havets kraft på Björholmens Marina - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Känn havets kraft på Björholmens Marina

Känn havets kraft på Björholmens Marina

Havet är en aldrig sinande källa till inspiration – oavsett om det glittrar stilla i solnedgången eller stormar och ryter i vintermörkret.
– Eller som en chef för ett av våra konferensföretag sa efter deras tvådagarskonferens: ”Vilken inspirerande miljö! Vi har organiserat om hela vår verksamhet”, berättar Jörgen Rudbäck, VD för Björholmens Marina.

Text: Kristin Fridholm

28 januari 2013, uppdaterad: 28 maj 2013

Har du någon vinterkall dag stått längst ut på en kal bohusklippa och utmanat den mäktiga vinden från havet? Har du sett hur vågorna sköljer över den grå graniten och skapar gnistrande iskristaller i gränsen mellan hav och land? Har du dragit in den klara havsluften i lungorna och känt naturens kraft sprida sig i din kropp? Om ditt svar är nej – se till att din nästa vinterkonferens inte blir i stan utan våga uppleva kusten även en dag när det inte är 25 grader varmt och vindstilla.

Marint naturreservatEn plats där du verkligen har alla chanser att uppleva båda dessa sidor av västkusten är ön Tjörn och Björholmens Marina. Här driver Jörgen Rudbäck med personal en hotell- och konferensanläggning med marin inriktning. Precis nere vid havet ligger de moderna och samtidigt tidlösa träbyggnaderna. Stora fönster vetter ut mot havet och ger varje rum sin egen prägel. Området är ett gammalt fiskeläge och ligger i ett naturreservat.
– Ofta när våra gäster kommer hit börjar det med att de tittar ut över havet, ger ifrån sig en djup suck och säger ”Åh, vad vackert och fridfullt det är här”, berättar Jörgen. Det brukar vara starten på en både avkopplande och kreativ konferens oavsett om den sträcker sig över en halv dag eller flera dagar.

Modern design och traditionBjörholmens Marina kom till utifrån Jörgens längtan att göra något nytt i livet. Det hela startade som en sommarbutik med café men växte sig snart större. Idag har det gamla varvet med sin båthamn och sitt magasin omvandlats till ett fyrstjärnigt boende, festlokal och en restaurang som för tredje året i rad lovordas i White guide.
– Designen står till stora delar min hustru Ann Bissmarck Rudbäck för. Hon är arkitekt och har verkligen känsla för hur man på bästa sätt kombinerar modern design med traditioner och kultur. Vi har exempelvis valt att arbeta med mycket trä och glas för upplevelsen av naturen, förklarar Jörgen.

Inspirerande vinkällareFramför allt är det den härliga miljön som ska upplevas när man är på plats. Björholmens Marina arrangerar gärna båtturer för sina gäster eller guidar runt i närområdet på land.
– Jag brukar rekommendera våra gäster att också besöka Pilane skulpturpark som ligger ett par kilometer härifrån. En fantastisk upplevelse med skulpturer från hela världen mitt ute i det svenska kulturlandskapet. Vi arrangerar naturligtvis även segeltävlingar, hummersafari och andra aktiviteter, men det går också alldeles utmärkt att bara njuta av vår bastu, de saltvattensfyllda badbaljorna och den goda maten.
Ett litet tips är dock att inte glömma att ta en titt i vinkällaren. Be gärna Jörgen eller någon i personalen berätta om hur den blev till – en trevlig historia om att vända motgång till framgång som kanske kan inspirera till konferensen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.