Kommer Svenskarna Göra Fler Miljömedvetna Resval 2010? - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Kommer Svenskarna Göra Fler Miljömedvetna Resval 2010?

Kommer Svenskarna Göra Fler Miljömedvetna Resval 2010?

Resesöksidan Skyscanner rapporterar om hur miljömedvetet resande, weekendtrips, kryssningar och charterresor toppar listan för svenska resenärers val av semester 2010.

7 januari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Att resa innebär möten med nya människor och platser; att lämna det trygga och välkända för att fly vardagen hemma och istället låta sig inspireras av en annan miljö.
Trots lågkonjunktur och dåliga tider beger sig fler och fler svenskar utanför hemlandets gränser varje år, och man räknar med en ytterligare ökning av antalet resande för 2010. Lågprisflygbolagen utökar med nya destinationer och fler billiga flygbiljetter , flera av dem satsar på långsträckor, man erbjuder billiga flygresor till överkomliga priser och det är enkelt att själv boka resan på nätet. Världen har kommit närmare.

Resetrenden 2010 visar på kortare och fler semestrar, miljövänligt resande, storstäder, kryssningar, nischade resor med teman som wellness, mat-och vin och kultur, och charterresor. Intresset för just charterresor har den senaste tiden ökat kraftigt, speciellt för all-inclusive (allt inkluderat) charter på familjehotell där allt ingår.

Både Fritidsresor, Ving och Apollo rapporterar rekordsiffror och en ökad försäljning av charterresor jämfört med förra året, till resmål som Mexiko, Lanzarote och Egypten.

Svenska resenärer är kvalitets- och miljömedvetna och även om priset är viktigt i dessa tider försöker man att hitta miljövänliga alternativ, både när det gäller boende och resesätt. Detta kommer att bli allt tydligare under 2010. Fler resenärer beräknas resa med tåg och buss, och att satsa på tågcharter och bussresor ut i Europa, istället för flyg.

Destinationer utanför EUs gränser blir allt populärare det här året; fotbolls-VM i Sydafrika lockar sportintresserade resenärer, Punta Cana i Dominikanska Republiken är ny hotspot för exotisk solsemester och Tunisien ser ut att bli en av svenskarnas absoluta favoritresmål för sommaren 2010.

Sista minuten och charterresor är svenskarnas populäraste ressätt, men i år kommer även weekendresor att bli en ny stor trend och storstäder som New York, London, Istanbul och Lissabon är heta favoriter för en helg med shopping och kultur.

För sol och badresor lockar som alltid Spanien, Grekland, Kroatien, Bulgarien och Italien.

Andra populära destinationer år 2010 förutspås bli;

Bangkok
London
New York
Barcelona
Paris
Malaga
Kiruna
Rom
Stockholm
Milano

Om Skyscanner:
Skyscanner tillhandahåller direkta jämförelser av flygpriser online på över 670 000 linjer och från fler än 600 flygbolag. Med Skyscanner kan användarna göra sökningar utan att behöva uppge exakt datum eller ens destination. Skyscanner är tillgängligt på över 20 olika språk inklusive engelska, tyska och spanska.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.