Korv – en underskattad delikatess
Förr hade varje by hade sina egna korvsorter och kryddblandningar. Nu vill restaurang Långa Raden på Hotel Skeppsholmen föra matarvet vidare genom att presentera en specialkomponerad korvmiddag.
7 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
Middagen består av sex egenproducerade korvar, signerade köksmästare Magnus Johansson. De är gjorda på noga utvalda råvaror som serveras tillsammans med klassiska tillbehör. Korvmiddagen serveras den 8-10 mars.
Meny:
Första serveringen
Gäddkorv kryddad med karljohansvamp
Skaldjurskorv med råräkor och ostron
Matjeskryddad laxkorv
Andra serveringen
Skånsk kycklingkorv med prästost och tryffel
Småländsk korvkaka med rårörda lingon
Plattkorv med lamm, örter och vitlök
De klassiska tillbehören består av potatispuré, friterade lökringar, Skeppsholmssenap, rödvinsås, brynt smörhollandaise och surkål.
Priset är 275 kronor/person
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Puls Sverige AB Uppland
Hållbarhet & Miljö Puls tar ett stort steg mot en mer hållbar snöskoterturism genom lanseringen av elsnöskoterturer på Bruksvallarna Game Fair 4-5 augusti. Som en av några få nordiska skotersafarioperatörer utvalda av BRP koncernen kommer Puls att utvärdera samt utveckla den banbrytande elsnöskotern Lynx Adventure Electric under de kommande två åren.