Köttfria måndagar ombord
Den 10 oktober startar Malmö Aviation med Köttfri måndag ombord. Konceptet, som är en del i företagets omfattande miljöarbete kommer att införas på samtliga måndagsavgångar.
5 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013
Med start den 10 oktober kommer samtliga Malmö Aviations måndagsflygningar att vara köttfria. Detta är ett nytt initiativ i det miljöarbete som bedrivits under lång tid och syftet är att få resenärerna att få upp ögonen för miljöproblemen och visa hur vi själva med enkla medel kan minska påverkan på miljön.
Flygbranschen står för cirka 2-3 procent av de globala utsläppen av koldioxid medan uppfödningen av djur för köttindustrin genererar 18 procent av de globala växthusgasutsläppen. Detta är en av anledningarna till introduktionen av Köttfri måndag.
– Det är inte vår avsikt att omvända våra kunder till renläriga veganer. Men då vi fortfarande vill bjuda på något gott ombord vill vi även få våra passagerare att reflektera och förhoppningsvis öppna smaksinnet på dem som tycker att vegetariskt är svårt, konstigt och smaklöst. Om vi samtidigt gör något bra för planeten kan det helt enkelt inte bli fel, säger Ann-Sofie Hörlin, miljöchef, Malmö Aviation.
Genom införandet av köttfri måndag räknar Malmö Aviation med att minska koldioxidutsläppen med cirka 35 ton per år. Köttförbrukningen minskas med över fem ton, vilket motsvarar den årliga förbrukningen för 65 genomsnittsvenskar.
Konceptet Meat Free Mondays lanserade i juni 2009 av Paul McCartney tillsammans med döttrarna Stella och Mary. Strax därefter startade den svenska kampanjen Köttfri måndag för att lyfta köttfrågan och dess miljökonsekvenser in i rampljuset.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.