Köttfria måndagar ombord - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Köttfria måndagar ombord

Köttfria måndagar ombord

Den 10 oktober startar Malmö Aviation med Köttfri måndag ombord. Konceptet, som är en del i företagets omfattande miljöarbete kommer att införas på samtliga måndagsavgångar.

5 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Med start den 10 oktober kommer samtliga Malmö Aviations måndagsflygningar att vara köttfria. Detta är ett nytt initiativ i det miljöarbete som bedrivits under lång tid och syftet är att få resenärerna att få upp ögonen för miljöproblemen och visa hur vi själva med enkla medel kan minska påverkan på miljön.

Flygbranschen står för cirka 2-3 procent av de globala utsläppen av koldioxid medan uppfödningen av djur för köttindustrin genererar 18 procent av de globala växthusgasutsläppen. Detta är en av anledningarna till introduktionen av Köttfri måndag.
– Det är inte vår avsikt att omvända våra kunder till renläriga veganer. Men då vi fortfarande vill bjuda på något gott ombord vill vi även få våra passagerare att reflektera och förhoppningsvis öppna smaksinnet på dem som tycker att vegetariskt är svårt, konstigt och smaklöst. Om vi samtidigt gör något bra för planeten kan det helt enkelt inte bli fel, säger Ann-Sofie Hörlin, miljöchef, Malmö Aviation.

Genom införandet av köttfri måndag räknar Malmö Aviation med att minska koldioxidutsläppen med cirka 35 ton per år. Köttförbrukningen minskas med över fem ton, vilket motsvarar den årliga förbrukningen för 65 genomsnittsvenskar.

Konceptet Meat Free Mondays lanserade i juni 2009 av Paul McCartney tillsammans med döttrarna Stella och Mary. Strax därefter startade den svenska kampanjen Köttfri måndag för att lyfta köttfrågan och dess miljökonsekvenser in i rampljuset.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.