Krägga Herrgård – ett av de mest miljö- och klimatinnovativa hotellen i Europa - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Krägga Herrgård – ett av de mest miljö- och klimatinnovativa hotellen i Europa

Krägga Herrgård – ett av de mest miljö- och klimatinnovativa hotellen i Europa

Krägga Herrgård, nyligen utsedd till Sveriges första klimatpositiva hotell, fortsätter att skörda framgångar för sitt miljöengagemang. Med hotel manager Peter Tzintzis i spetsen är Krägga nominerad till Guldkompassen i kategorin Årets Miljöpris samt är utvalt som best case study i ett europeiskt miljöprojekt arrangerat av bland annat World Tourism Organisation UNWTO.

1 december 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Guldkompassen delas i olika kategorier till duktiga och företagsamma entreprenörer, företagare och enskilda personer som betytt något för näringslivet i Håbo under årets gång. Motiveringen för Krägga Herrgårds nominering lyder:

Krägga Herrgård har på knappt ett år förvandlats från miljöbov till riktig miljövän. Under året har verksamheten blivit Svanenmärkt. Verksamheten har nu även blivit klimatneutralt och satsar nu för att bli landets första klimatpositiva konferensanläggning.

Drivande i Krägga Herrgårds miljöarbete är Peter Tzintzis som anställdes som hotel manager för drygt ett år sedan. Sedan dess har anläggningen blivit Svanenmärkt, klimatneutral och den första konferensanläggningen i Sverige som får kalla sig +KlimatPositiv.

Förutom nomineringen till Årets Miljöpris är Krägga Herrgård utvalt best-case inom hotellbranschen i Europa, ytterligare ett bevis för att man är i täten vad det gäller miljöarbete. Peter Tzintzis är tillsammans med Kräggas energikonsult Jan Ohlsson, som också är mannen bakom konceptet +KlimatPositiv, inbjudna talare och representanter för Krägga Herrgård på miljökonferens FITUR Green i Madrid.

– Både nomineringen till Guldkompassen och inbjudan till FITUR Green är bevis på att vårt arbete är rätt. Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på Europanivå. Vi finns med som ett best-case i en broschyr som delas ut i syfte att olika anläggningar i Europa ska få tips av varandra hur man kan arbeta med miljö- och klimatfrågor, berättar Peter Tzintzis.

Krägga Herrgård har som ambition att minska och neutralisera sina utsläpp av koldioxid. Åtgärder är bland annat att installera bergvärme, samla leveranser från olika leverantörer, få kunderna att välja gemensamma transporter istället för egna bilar, servera kravmärkt frukost och att använda råvaror från närproducerade gårdar. Som en extra åtgärd och för att sträcka sig ytterligare, överkompenserar Krägga med 15 procent för att skapa en positiv kompensation av utsläppen.

– I dag är miljö- och klimatfrågorna oerhört viktiga för företagen. Många arbetar efter samma grundprinciper som oss och då är vi med vår miljöprofilering ett starkt kort i urvalet av konferensanläggning, menar Peter Tzintzis.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.