Krusenberg Herrgård Svanenmärkt - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Krusenberg Herrgård Svanenmärkt

Krusenberg Herrgård Svanenmärkt

6 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Miljöfrågorna har alltid stått i fokus i vår verksamhet och nu har vi också, genom Svanen, fått såväl bra verktyg att arbeta med som möjlighet att mäta oss mot andra. Krusenberg Herrgård har anor från 1600-talet och är kulturminnesmärkt vilket ställer extra stora krav på oss med anpassningar av olika slag. Vi bedriver verksamhet i hela åtta olika byggnader inom ett 113 000 kvadratmeter stort område i direkt anslutning till sjön Ekoln (en del av Mälaren). Vi är både stolta och glada över att vi nu blivit Svanenmärkta, säger Birgitta Holmlund som är hotellchef på Krusenberg Herrgård.

Krusenberg Herrgård är medlemmar i Svenska Möten som nu satsar stort på Svanen. Alla medlemsanläggningar ska vara Svanenmärkta senast 1 juli 2010. Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet och restaurangen har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.
– Krusenberg Herrgård jobbar till exempel aktivt med att minska sin klimatpåverkan, då de måste klara krav på mycket låg energianvändning vid driften, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef för tjänster på Svanen.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (till exempel vid städ och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (t ex miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) samt att man sorterar allt avfall. Detta kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan.
– Vi har de senaste åren fokuserat på flera saker, bland det viktigaste har varit att minska vår energiförbrukning genom installation av bergvärme och lågenergilampor. Vi har även utfört åtgärder för att minska vatten- och kemikalieförbrukningen. Vi vårdar våra gamla byggnader ömt och om kvalitet kunde poängsättas så kom gärna och se våra tapeter från 1800-talet, avslutar Birgitta Holmlund.

Krusenberg Herrgård ingår i gruppen Sjönära Möten tillsammans med hotellen FågelbroHus och Smådalarö Gård. Även dessa hotell är sedan tidigare Svanenmärkta.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.