Kryssa till Abu Dhabi - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Kryssa till Abu Dhabi

Kryssa till Abu Dhabi

MSC Cruises släpper katalognyheter 2011/2012. Fler fartyg och nya destinationer ska möta svenskarnas växande aptit på kryssningar.

28 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Den kommande vintersäsongen introducerar MSC Cruises en ny kryssningsdestination: Förenade Arabemiraten med hamnstaden Abu Dhabi som bas. Detta är en av nyheterna i katalogen för 2011/2012 som släpps i dagarna. Fartygsflottan utökas också med ett tolfte fartyg, MSC Divina, som kommer att stå färdig att ta emot passagerare redan i vår, allt för att möta den stadigt växande efterfrågan på kryssningar.

Antalet nordiska passagerare på MSC Cruises kryssningsfartyg ökade med 10 procent under 2011 jämfört med samma period 2010. Passagerarökningen är störst på kryssningar i norra Europa med avgångar från Köpenhamn. Sommaren 2012 kommer kryssningsfartyget MSC Magnifica att trafikera farvattnen i de norska fjordarna och Baltikum för första gången.
– MSC Magnifica är det senast invigda fartyget i MSC Cruises flotta och det är ett mycket efterlängtat tillskott i vårt kryssningsutbud från Köpenhamn, säger Claes Tamm, nordisk chef på MSC Cruises.

Från slutet av oktober 2011 till mars 2012 utgår MSC Lirica från Abu Dhabi och Dubai i Förenade Arabemiraten. Det nya programmet omfattar nitton sjunätterskryssningar med exotiska upplevelser i hamnarna Muskat i Oman, Fujayra i Förenade Arabemiraten samt Khasab i Oman. Kryssningen inkluderar även två nätter i Abu Dhabi och Dubai i Förenade Arabemiraten.
– Med Förenade Arabemiraten som ny destination breddar vi vårt redan omfattande kryssningsutbud med en spännande och exotisk destination på ett bekvämt avstånd för resenärer från Sverige, Norge och Danmark fortsätter Claes Tamm.

MSC Divina, uppkallad efter italienska filmstjärnan Sophia Loren, blir det tolfte fartyget i flottan och det tredje flaggskeppet i Fantasia-klassen. MSC Divina rymmer 4 363 passagerare och har ett hundratal fler hytter än systerfartygen MSC Fantasia och MSC Splendida som idag är störst i flottan. Fartyget kommer bland annat inrymma det exklusiva området MSC Yacht Club. MSC Divina genomgår just nu den sista byggnadsfasen med slutmontering och inredning vid STX Europés skeppsvarv i Saint-Nazaire, Frankrike, innan dopet i Marseille i maj 2012.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.