Lågt pund i fokus när VisitBritain samlade grupp- och konferensresebranschen - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Lågt pund i fokus när VisitBritain samlade grupp- och konferensresebranschen

Lågt pund i fokus när VisitBritain samlade grupp- och konferensresebranschen

På eventet Meet the Brits, som hölls på Grand Hotel Saltsjöbaden under tisdagen 22/9, samlade VisitBritain den nordiska branschen för grupp- och konferensresor tillsammans med en rad samarbetspartners från Storbritannien. Tillställningen präglades av brittiska sedvänjor, försiktig optimism och ett lågt pund som grund för ett ökat engagemang från Norden i Storbritannien.

25 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

De cirka 120 gästerna, som var tillresta från både Norden och Storbritannien, ägnade dagen åt att skapa kontakter och samla underlag för nya affärer. En förmiddag med professionell mötesstruktur övergick på eftermiddagen till en uppskattad tillställning med afternoon tea och uppvisning av hästpolo. På plats var även den uppmärksammade engelska hattmakaren Katherine Elizabeth och tillresta gäster fick prova hennes prisbelönta hattar.

Inför kvällens galamiddag, som hölls i franska matsalen (kvällen till ära namnändrat till Brittiska matsalen) höll VisitBritains europeiske marknadschef, Gary Robson, ett välkomstanförande där han talade om de möjligheter som Storbritannien erbjuder. Han pekade bland annat på tillgängligheten med många flyglinjer och korta resor och tillade att kulturutbudet blir allt viktigare. Att pundet ligger på sin lägsta notering under de senaste 13 åren var också en central del i hans tal.

– I det rådande läget gäller det att fokusera på våra styrkor som resemål. Under dagens möten har det framkommit att tillgängligheten är viktig och att kombinationen av moderna faciliteter i klassiska omgivningar ger inspiration åt våra besökare. Det är också extra roligt att kunna erbjuda det här när våra besökare får mer för sina pengar än på väldigt länge. Det låga pundet har potential att ge oss en bra skjuts framåt, säger Gary Robson.

Kvällen avslutades med både trollkonster av John Houdi, harpakonsert med Monica Roms och nattklubb med DJ tillrest från Liverpool. Maten lagades av den engelska kocken Gavin.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.