Lejondals Slott blir en del av Stockholm Meeting Selection - | Konferensvärlden
Lejondals Slott
Lejondals Slott
Foto: Martin Bohm
Lejondals Slott
Lejondals Slott
Foto: Martin Bohm
Mötesnytt > Lejondals Slott blir en del av Stockholm Meeting Selection

Lejondals Slott blir en del av Stockholm Meeting Selection

Slott & Herrgårdar Stockholm Meeting Selection utökar nu sin verksamhet ytterligare och förvärvar driften av Lejondals Slott. Slottet är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är en weekend- och mötesdestination med stor utvecklingspotential. Stockholm Meeting Selection driver sedan tidigare 9 destinationer i Stockholmsområdet.

25 augusti 2022,

- Efter pandemin är det nu dags att blicka framåt och göra ytterligare nya satsningar, varav förvärvet av Lejondals Slott är ett steg i vår ambition att fortsätta utveckla vår verksamhet. Lejondals Slott är ett väldigt fint slott och passar perfekt in i vårt utbud av hotell- och restaurangupplevelser. Detta är också ett styrkebesked för Stockholm Meeting Selection efter denna långa tid av pandemi med all utmaning och ansträngning som det har inneburit. Det är också tack vare medarbetarnas kämpaglöd, uthållighet, flexibilitet, vilja att förändra och förbättra som vi nu har möjligheten att ta ytterligare steg i vår utveckling och framfart, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection.

Fastigheten förvärvas av Manor House Estate AB som blir delägare tillsammans i ett ägarkonsortium med tillträde den 1 september. Säljande part är Chinax Gruppen.

- Jag kom i kontakt med Lejondals Slott redan 1986 då jag i mitt tidigare bolag, Svensk Inredning, genomförde ett inredningsuppdrag på slottet. En inledande diskussion med nuvarande ägare av Lejondals Slott påbörjades redan innan pandemin och jag är nu väldigt glad för att vi har landat i en överenskommelse, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Manor House Estate AB.

Lejondals Slott är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är ett av Sveriges yngsta slott. Slottet stod färdigt 1892, och uppfördes av friherrinnan Louise De Geer. Slottet har 102 hotellrum, 20 mötesrum, utomhusjacuzzi, bubbelpooler samt bastu. I köpet ingår även en herrgårdsbyggnad som har en stor utvecklingspotential. Nu är planen att skapa en helt unik destination, vilket möjliggörs med slottets fantastiska förutsättningar och läge.

- Jag fick en gång en fråga, om vilket slott jag inte äger som jag tycker är vackrast? Jag svarade då Lejondals Slott, säger Torbjörn vidare.

- Vår ambition är att skapa en helt ny tidsepok i modern anda för Lejondals Slott, säger Maria Norberg, VD för Stockholm Meeting Selection.

Om Stockholm Meeting Selection
Stockholm Meeting Selection driver en grupp av unika hotell, konferens- och mötesplatser med en vision om att bjuda världen på livets goda. I gruppen ingår Hesselby Slott, Åkeshofs Slott, Ulfsunda Slott, Skytteholm Hotell & Konferens, Näsby Slott, Rosersbergs Slottshotell, Villa Lovik, Bosön, Sturegatan 15, Restaurang Hantverket, Lilla Slottskrogen & Restaurang Råkoko. Stockholm Meeting Selection ägs av Torbjörn Blomqvist.

Om Manor House Estate
Manor House Estate äger och förvaltar koncernens, helägda och delägda, fastighetsbestånd, bl.a. Ulfsunda Slott, Villa Lovik m.fl. Manor House Estate ingår som ett helägt dotterbolag i en koncern med T Blomqvist Holding Sverige AB som moderbolag. I koncernen finns mångårig erfarenhet att utveckla och förädla slottsfastigheter i kommersiellt syfte och samtidigt behålla den traditionella slottsmiljön. Exempel på utvecklingsprojekt är Ulfsunda Slott, Hesselby Slott och Näsby Slott. Under 2021 avyttrades andelen i fastighetsbolaget Hesselby Slott AB.

Läs mer om Lejondals Slott och boka din nästa konferens här. På Konferensguiden.se får du kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.