Lennart Nilssons fotografiska verk på Tres Hombres Art, Hotel Tylösand - | Konferensvärlden
Foto: Lennart Nilsson
Mötesnytt > Lennart Nilssons fotografiska verk på Tres Hombres Art, Hotel Tylösand

Lennart Nilssons fotografiska verk på Tres Hombres Art, Hotel Tylösand

Utställning I årets sommarutställning på Tres Hombres Art, Hotel Tylösand, samlas ett urval av journalisten Lennart Nilssons svartvita bilder. I ett 60-tal verk får man bekanta sig med hans bilder från 40-, 50- och 60-talet, med allt ifrån fantastiska porträtt av storheter som Ingrid Bergman till aldrig tidigare visade bilder från det uppmärksammade Kongo-reportaget. Utställningen pågår från den 26/6 tom den 30/8 2015.

26 juni 2015,

Lennart Nilsson, född i Strängnäs 1922, är kanske för de flesta känd för sina fängslande bilder från den mänskliga kroppens insida. Med hjälp av avancerad makro-teknik har han under decennier revolutionerat den medicinska fotografin och rankas som en av de främsta fotograferna i världen inom visuell forskning med såväl hedersdoktorstitel som en rad andra prestigefulla utmärkelser i bagaget.

Nilssons fotografiska verksamhet är dock mångfasetterad. Som tonåring sålde Lennart Nilsson sin första bild till en dagstidning i Stockholm. Därefter följde många år som frilansande fotojournalist för både bildtidningar och dagspress. Han fotograferade många stora skådespelare, politiker och kungligheter och blev ofta vän med de han porträtterade vilket möjliggjorde personliga och unika porträtt.

Under 40-talet då den moderna fotojournalistiken fick sitt stora genombrott i Sverige gjorde sig Nilsson snabbt ett namn som reportagefotograf både på hemmaplan och internationellt. Han sändes iväg på långa reportageresor och fick uppmärksamhet med en rad fotografiska essäer som publicerades i tidens ledande internationella bildtidningar så som Life, Picture Post och Illustrated.

Oavsett vilken inriktning Lennart Nilsson under årens lopp ägnat sig åt, om han så fotograferat en cancercell inuti en kropp eller en barnmorska i Lappland, syns en röd tråd; jakten på den perfekta bilden och förmågan att lyckas skapa konst av vilket uppdrag som helst. Men på frågan hur han själv skulle karaktärisera sig, säger Nilsson i enkla ordalag – en journalist med en kamera.

Utställningen pågår från den 26/6 tom den 30/8 2015.

Taggar/Etiketter
Hotell  Utställning  Västkusten  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.