LESS IS MORE… NOT! - | Konferensvärlden
Foto: Per Myrehed
Mötesnytt > LESS IS MORE… NOT!

LESS IS MORE… NOT!

Utställning Nu har Less is more… not! öppnat på Spritmuseum i Stockholm. En lustfylld, rolig men också allvarlig utställning med möbler, skulptur, glas, smycken, abstrakt konst, konceptuell konst, pastisch, kitsch och med en gemensam nämnare: På alla verk finns en Absolutflaska avbildad.

28 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

Det är inredningsduon Simon & Tomas som fått fria händer att skapa en unik miljö utifrån konsten och designföremålen i Absolut Art Collection från 1986 till 1996.

Om tiden och utställningen
I en rådande eufori av lusta, pengar, kreativitet och begär lanserade Absolut Vodka år 1986 sin första kampanj med ett konstverk av Andy Warhol. Därefter följde en sanslös mängd beställningar av nya verk från konstnärer. Absolut Vodka beställde inte bara konst utan även designföremål. Bredden skvallrar om åttiotalets ohämmade optimism: Ingenting var uteslutet, allt var gångbart.

– Simon Davies och Tomas Cederlund förstod grunden för samlingen och utmaningen med att göra en utställning med betoning på designdelen, säger Mia Sundberg, curator på Spritmuseum. Deras utställning visar både ljuset och mörkret i samlingen och är långt ifrån politiskt korrekt.

Lev här och nu och lev underbart var ett motto som såg ut att förbruka människor, törstiga efter enkla, snabba rus, banala nöjen och omedelbar behovstillfredställelse under 80-talets senare hälft. I morgon är en annan dag, men det var nuet som gällde. Konsekvensen av ens handlingar låg ljusår bort.

En övergång, bort från excesserna, skulle följa. Det tidiga nittiotalet förebådade en brytningstid, en nedtonad kreativitet, en inbromsning, en inventering …’Samhället’ gjorde comeback, på bekostnad av den ensamma, hedonistiska, självuppfyllda individen. Mänskliga rättigheter, politisk frihet och ökad miljömedvetenhet fick högre prioritet. Åttiotalet var kul så det räckte, men till sist fanns ett pris att betala.

– Som inredningsarkitekter och gästkuratorer men också i egenskap av en gång unga män som själva sveptes med av tidsandan, har arbetet med den här utställningen inneburit bitterljuva återseenden för oss. Vi hoppas att designföremålen och konsten vi valt ur Absolut Art Collection på olika sätt uttrycker faserna och svängningarna mellan två kontrasterande decennier, 1980- och 1990-talet, säger Simon Davies & Tomas Cederlund.

Utställningsperiod: 23 april - 6 september 2015

Taggar/Etiketter
Spritmuseum  Stockholm  Utställning  


Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.