Lime travel uppgår i Kuoni - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Lime travel uppgår i Kuoni

Lime travel uppgår i Kuoni

Resekoncernen Kuoni, som bland annat äger researrangören Apollo, köper svenskägda Lime travel som har som specialitet att skräddarsy lyxiga resor till långväga resmål. Förvärvet syftar till att expandera i det skandinaviska lyxsegmentet. Köpet blev klart 28 februari.

3 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Lime travel är en av Sveriges ledande lyxarrangörer av resor. Deras affärsidé är att erbjuda skräddarsydda resor till framförallt till Mauritius, Bali, Maldiverna, Afrika och Karibien. Företagets säljer sina resor främst direkt till kunderna från egna säljkontor eller per telefon.
– I och med förvärvet av Lime travel så expanderar vi i det svenska lyxsegmentet. Kuoni är en av de ledande resekoncernerna i världen inom detta segment så det finns stora synergier, säger Pär Kjellin Apollos Sverigechef.

– För mig känns det som ett privilegium att få ta del av Kuonis enorma utbud av hotell över hela världen. Det kommer ge oss stora konkurrensfördelar som paketarrangör att liera oss med en av de största spelarna inom lyxresesegmentet i världen, säger Lime Travels grundare Lotta Kronstam.

Apollos flygbolag Novair erbjuder denna vinter oslagbar komfort i sitt långdistansflygplan. Den främre kabinen erbjuder businessclass komfort med bland annat liggläge och generöst benutrymme.
– Som en del av Kuoni Scandinavia ges vi möjlighet att i tillägg till våra reguljärflygspaket även kunna erbjuda Apollos direktflyg från Sverige. Det känns ju som lite av en kioskvältare. Jag har länge känt att trenden varit på väg mot ett enklare resande med tanke på upptagna människors begränsade semestertid och kan knappt vänta med att nu på allvar sy ihop marknadens mest attraktiva paket för kunden med höga krav. Detta gäller även sommartid i Europa där vi kan kombinera ”våra” högklassiga familjeresorts med direktflyg från Sverige, säger Lotta Kronstam.

Lime Travel AB grundades i Stockholm 1995 och omsatte 65 miljoner svenska kronor 2010. Alla 14 anställda i företaget kommer att vara kvar. En av de nuvarande ägarna, Lotta Kronstam, kommer att arbeta vidare i företaget, nu som vd. Den nuvarande vdn Karin Uddfors fortsätter i bolaget som operativ chef. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Lime Travel kommer att ingå i Kuoni.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.