Liseberg får ny entré - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Liseberg får ny entré

Liseberg får ny entré

Ett av Göteborgs mest kända landmärken, Lisebergs Huvudentré, byggs om. De klassiska rosa tornen kommer renoveras och antalet entrékassor mer än fördubblas. Gert Wingårdh ligger bakom den nya designen.

1 februari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Under vintern och våren 2012 kommer Lisebergs Huvudentré att totalrenoveras. Åtta entrékassor ska bli 19 och de klassiska rosa tornen ska delvis frigöras från staketet. Arbetet har just inletts och beräknas vara avslutat lagom till Lisebergspremiären den 28 april.

Uppdraget att ta fram en ny huvudentré har legat på Wingårdh Arkitektkontor AB.
– Det har varit ett projekt där vi har fått ta hänsyn till såväl historien som till de krav som finns vad gäller flöden i ett modernt samhälle. Arkitekturen är inspirerad av 20-talets arkitektur som i sig var mycket dekorativ och ofta bestod av en repetition av element. Skirhet och lätthet är två andra ord som är karakteristiska för den tiden och det har vi försökt ta fasta på genom att arbeta med glas och mjuka former, säger Gert Wingårdh.

Genom tiderna har Lisebergsentrén byggts om vid fem tidigare tillfällen. Det vi idag känner som Lisebergs klassiska huvudentré, med två rosa torn, byggdes 1940.
– Ombyggnaden av huvudentrén är vår största investering 2012 – och också den mest utmanande. Vi ser fram emot att kunna ge våra gäster en bättre entréupplevelse, både vad gäller utseende och service, när vi öppnar den 28 april, säger Andreas Andersen, VD på Liseberg.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.