Manuel vann Stora Talarpriset - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Manuel vann Stora Talarpriset

Manuel vann Stora Talarpriset

Stora Talarpriset är instiftat för att premiera personer som förmedlar inspiration, kunskap och insikter av bestående värde. Årets vinnare Manuel Knight fick under stående ovationer fick ta emot diplom och trofé - skulpturen "Ypsilon" av glaskonstnären Bertil Vallien. Hederspriset gick till Elisif Elvinsdotter.

17 februari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Motiveringen löd: ”Manuel Knight är en föreläsare i världsklass. Med ett stort och varmt hjärta och äkta engagemang visar han vägen till verklig förändring, förbättring och framgång för människor och organisationer. Ett möte med Manuel är en väckarklocka för våra inneboende krafter och lämnar ett bestående intryck.”

Manuel växte upp i ghettot Perry Homes i Atlanta, Georgia. Där var livet fattigt, hårt och en ständig kamp för överlevnad. Vändpunkten blev då Manuel såg sin mamma gråtande på trappan utanför bostaden. Hon var förtvivlad för att hon inte hade råd att köpa julklappar till barnen.
Då lovade han sig själv att inte bli kvar i ghettot. Manuel tog värvning i den amerikanska armén och ingick i operation Desert Storm i Irak där han lärde sig värdet och innebörden av laganda och effektivt ledarskap.
Hans engagemang i samhällsfrågor har lett till flera projekt i syfte att skapa en bättre värld. Ett projekt är ideella utbildningar i ledarskap för lärare och rektorer. Manuel håller även kostnadsfria seminarier för elever och lärare på skolor. 1999 erhöll han John Hrons stipendium för sitt engagemang mot ett tryggare och fredligare samhälle.

Hederpriset till ElisifStora Talarprisets Hederspris tilldelas tv-personligheten Elisif Elvinsdotter. Hon har gjort de flesta typer av intervjuer, allt från tunga samhällsdebatter till ”ställa mot väggen-intervjuer”, nära personliga samtal, artist- och författarintervjuer.
Hon har bland annat varit programledare för Uppdrag Granskning, Aktuellt 21 och Gomorron Sverige. Hon har också varit reporter, redaktör och programledare för Vetenskap på UR. Elisif har skrivit flera barn- och ungdomsböcker som publicerats i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet.

Motiveringen till Hederpriset löd: ”Det är med glädje som vi ger Elisif vårt hederspris som årets bästa moderator. Hon har allt som jobbet kräver; allmänbildad, påläst och nyfiken på uppdraget oavsett ämne. Hon driver på resonemangen, tydliggör skillnader och sammanför motstridigheter med lugn och vänlighet. När hon svingar sitt trollspö som moderator vet man att allt kommer ordna sig.”Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.