Mässmediet håller ställningarna - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mässmediet håller ställningarna

Mässmediet håller ställningarna

Svenska företag ökar sina investeringar i marknadskommunikation, och mässmediet håller ställningarna som en viktig kanal.

25 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Att ställa ut på mässa är en av de metoder som ökar när svenska företag nu investerar alltmer i sin marknadskommunikation. Det visar siffror från Institutet för Reklam- och Mediestatistik. Under 2010 investerade företagen drygt 62 miljarder kronor i marknadskommunikation, en ökning med 7 procent jämfört med 2009. Av den totala investeringen gick cirka 3,5 miljarder till deltagande på mässor, som därmed ökade med 9 procent jämfört med året innan.
– Det här visar att svenska företag förstår hur viktigt det är att jobba med personliga möten som en integrerad del i marknadsmixen, säger Stockholmsmässans vd Patric Sjöberg.

Fortfarande görs de största investeringarna i dagspressannonser och nätreklam, medan de kanaler som ökar mest är mobilmarknadsföring, butiksmedia och tevereklam.
– Jag tror att vi kommer få se allt fler exempel där flera aktörer går samman i nya konstellationer för att verkligen nyttja kraften i de olika medierna. Ett exempel är vårt samarbete med TV4-Gruppen och Vi i Villa, där Äntligen Hemma fungerar som koncept både för teveprogrammet och för mässor på flera orter, säger Patric Sjöberg.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.