Mathias Dahlgren utnämnd till ”Kockarnas Kock” för sjunde gången - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mathias Dahlgren utnämnd till ”Kockarnas Kock” för sjunde gången

Mathias Dahlgren utnämnd till ”Kockarnas Kock” för sjunde gången

I maj 2010 är det tre år sedan Mathias Dahlgrens restauranger öppnade på Grand Hôtel Stockholm. På imponerande kort tid har Mathias Dahlgrens restauranger nått stjärnstatus i den gastronomiska världen och rosats av en enig kritikerkår. Nyligen blev hans restaurang utnämnd till världens 25:e bästa och hans kokbok, Det naturliga köket, blev utnämnd till världens tredje bästa. Nu toppas allt detta av den prestigefyllda titeln ”Kockarnas Kock” där tidningen Restaurangvärlden låtit Sveriges kockelit rösta fram Sveriges främsta kock.

27 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Även om det är sjunde gången jag får priset som Kockarnas Kock är det alltid en stor glädje när ens kollegor är med och röstar fram en själv, jag är jättestolt, säger en glad Mathias Dahlgren.
– Jag vill uttrycka vår stora glädje över Mathias framgångar och gratulera till den fina titeln Kockarnas Kock. Mathias Dahlgrens restauranger bidrar till vårt utbud av femstjärnig service i en internationell miljö, säger Marie-Louise Kjellström, vd på Grand Hôtel.

Utmärkelserna har duggat tätt för Mathias Dahlgren och hans restauranger på Grand Hôtel. För andra året i rad fick Matsalen två stjärnor och Matbaren en stjärna i Guide Michelin. Så sent som i förra månaden stod det även klart att Mathias Dahlgren hamnade på en ärofull 25:e plats över världens bästa restauranger enligt det högt ansedda engelska magasinet Restaurant Magazines lista ”The World’s 50 Best Restaurants”. En fantastisk bedrift med tanke på att restaurangen debuterade på listan så sent som förra året. På hemmaplan gav White Guide 2010 Matsalen den finaste utmärkelsen ”Internationell Mästarklass”.

Nyligen fick också Mathias själv en fin utnämning när hans kokbok, Det naturliga köket (utgiven av Norstedts förlag), utsågs till den tredje bästa kokboken i toppkategorin ”Best Cookbook in the world”.
– Det känns självklart fantastiskt att ha uppnått detta på tre år men jag och mitt team strävar alltid framåt och ser det som att våra första år gett oss en bra bas att bygga vidare på, säger Mathias Dahlgren.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.