Matprofiler till Hem & Villa Göteborg - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Matprofiler till Hem & Villa Göteborg

Matprofiler till Hem & Villa Göteborg

På Hem & Villa Göteborg, 27-30 oktober, på Svenska Mässan, presenteras en mässa i mässan – Mitt kök. Här får besökarna möta flera kända kockar, provsmaka delikatesser och viner, testa exklusiv champagne, lyssna på föreläsningar och titta på livematlagning.

21 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Avdelningen Mat & Dryck, som lanserades förra året på Hem & Villa Göteborg har vuxit. I år är avdelningen dubbelt så stor jämfört med i fjol och har blivit en liten mässa i mässan, Mitt kök. Det är en följd av ett nytt samarbete med TV4-gruppen. Området bjuder besökarna på massor av kulinariska upplevelser, inspiration och kunskap.

KöksscenenTill köksscenen kommer flera av TV4:s matprofiler, bland andra stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinexperten Jens Dolk som berättar om Mitt kök Sverigeresan, som handlar om deras sökande genom Sverige efter kända och okända mat- och dryckesdelikatesser. I samband med deras scenframträdande kan publiken dessutom köpa en smaktallrik med dryck för 100 kronor. På scenen möts Jessica Frej och Filip Fastén från TV4:s matprogram Mitt kök i en duell; på plats ska de tillaga en maträtt av ingredienser de får i varsin matkorg. Publiken får sedan agera jury genom att provsmaka och rösta. Ett annat bekant ansikte på köksscenen är Louise Johansson, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2011. Hon berättar bland annat om sina erfarenheter från tävlingen. Under tjugo års resor till Italien har journalisten Tomas Tengby och hustru Ulrika Tengby Holm ätit, njutit och antecknat sig igenom Italien, hela tiden med tanke på att en gång skriva den stora italienska kokboken. Resultatet presenterar de i ”Viva Italia!”.

Flera av Göteborgs främsta restauranger kommer också till köksscenen och lagar mat. Bland andra får besökarna möta Håkan Thörnström från Thörnströms kök, Claes Grännsjö från Kock & Vin, Mats Nordström från Wasa Allé och Ulf Wagner från Sjömagasinet. Publiken har också möjlighet att vinna middagar som lottas ut från scenen i samband med livematlagningen. För fullständigt program www.hemochvilla.se

VinprovningPå mässan kan besökarna inhandla ett glas och ett kuponghäfte med fem dryckeskuponger och sedan gå runt och prova utställarnas alkoholhaltiga drycker. Glaset tar man sedan med sig hem eller lämnar på mässan, pris: 80 kronor. I Munskänskarnas regi sker också mindre vinprovningar från köksscenen och större i slutet rum.

ChampagnebarTillsammans med Munskänkarna erbjuder mässan en stor gemensam Champagnebar, där besökarna har möjlighet att prova champagne från olika importörer. Kupongsystemet gäller även här.

Hem & Villa är Sveriges största boendemässa. Mässan erbjuder det senaste inom allt som hör hemmet till. Hem & Villa äger rum i Stockholm, Göteborg och Malmö.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.