Matsatsning gynnade Korstäppan - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Matsatsning gynnade Korstäppan

Matsatsning gynnade Korstäppan

Korstäppan Herrgård i Leksand, Dalarna, summerar sommaren och konstaterar att kvalitet vinner i längden. Satsningen på en kombination av enbart Nordisk och ekologisk mat i säsong har inte bara inneburit ett uppsving för restaurangen, den har även visat sig bidra till en ökning av antalet konferensgäster.
– Långsiktighet och trovärdighet är avgörande för att vinna gästens förtroende, säger Sophie Resare, vd på Korstäppan Herrgård.

6 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Kvalitet vinner före kvantitet. Korstäppans Herrgård är en av de första aktörerna i Sverige som satsar på en kombination av enbart Nordisk och ekologisk mat i säsong.
– ”Lokalproducerad mat” dyker upp överallt i Sverige, men studerar man menyerna närmare ser man hur urvattnat begreppet börjar bli, säger Sophie Resare, vd på Korstäppan Herrgård. Vi vill göra saker riktigt och rejält och det ger uppenbarligen resultat.
Sophie konstaterar glatt att satsningen även ”spiller över” på konferensgästerna som sätter värde på det helhetskoncept som erbjuds på Korstäppan.
– Gästerna märker av vår kreativitet, att vi anstränger oss lite mer. Det vi erbjuder smakar väldigt gott och är samtidigt mer nyttigt och hälsosamt. Det handlar inte om att slänga in päron och bananer i ett konferensrum, den tiden är förbi – åtminstone för oss.
Sophie pratar om vikten att vara steget före, alltid göra sitt bästa och ha en helhetssyn.
– Gästen ska förstå att de får en bra miljö och att vi gör saker med kvalitet. Vi tackar hellre nej till det som vi inte tror på.

Goda utsikterI den helhetssyn som Sophie pratar om inryms även de motionsmässiga möjligheter som finns i Korstäppans omedelbara omgivningar.
– Vi uppmuntrar våra gäster att skapa utrymmen för olika aktiviteter i närmiljön, inte minst nu då vi kan erbjuda en fyra kilometer lång strandpromenad längs Siljans vatten, bara ett stenkast bort. Utvecklingen vi nu ser kan innebära att fler jobb skapas på Korstäppan. Den senaste tidens framgångar kan innebära att vi står inför en brytpunkt hur vi ska bemanna i framtiden. Det kan komma att bli tal om nyanställningar. Jag är väldigt glad över den resa vi börjat – och att gästerna gillar den satsning som vi gör.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.