Med plats för solen och stjärnorna på våning 4 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Med plats för solen och stjärnorna på våning 4

Med plats för solen och stjärnorna på våning 4

Rummen på våning fyra utgår från tre specifika stilar speciellt framtagna för hotellet. Två av stilarna har mönstrade tapeter i olika färgskalor. Den tredje stilen innehåller målade väggar och stuckaturer, där mötet mellan nordstjärnan och solen är ett återkommande element på flera platser.

16 november 2014, uppdaterad: 17 november 2014

Det är inredningsarkitekten Sanna Nathanson, som också inrett hotellrum vid tidigare renoveringar på Grand Hôtel, som har inrett rummen och hörnsviten på våning fyra. Hörnsviten har grå väggpaneler, guldlister och textilier i grönblått. Färgskalan i hotellrummen går i ljusgrönt, smaragdgrönt och beige, med accenter av bland annat rött, grått, sand och creme.

– De nya hotellrummen har fått en fin och varm ton. Det är också extra roligt att vi lekt med kopplingen mellan Sverige och Frankrike genom detaljer där nordstjärnan möter solen, med tanke på att Grand Hôtels grundare Régis Cadier var fransman och att hotellet har ett tydligt franskt arv. Det har skapat en lekfullhet som jag verkligen gillar, säger Sanna Nathanson.

Den eklektiska stilen från Grand Hôtels byggnadsår 1874 syns bland annat i uppsydda dekorkuddarna i exklusiva sidentyger och att fransar, tofsar och band återfinns på både möbler och textilier, samt spännande detaljer i möbelvalet som skinnbeklädda skrivbordsstolar med spikdetaljer.

– Grand Hôtel är en egen liten destination i Stockholm, som hela tiden ska kännas relevant och samtida. För att möta våra gästers höga förväntningar utvecklar vi ständigt vårt erbjudande och i det arbetet har färdigställandet av våning fyra varit en viktig del. Vi är väldigt nöjda med resultatet av renoveringen av våning 4, precis som vi är med tidigare renoveringar här på hotellet. Jag tycker att vi har lyckats fånga upp det lokala och samtidigt ge det en internationell karaktär, säger Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.