Mer Tällberg i Sigtuna - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mer Tällberg i Sigtuna

Mer Tällberg i Sigtuna

Diskussionen om samtidens och framtidens stora samhällsfrågor har fått ytterligare ett hem - Sigtuna. Tällberg Forum 2011 gick av stapeln i Sigtuna denna sommar. Nu har parterna kommit överens om ett långsiktigt samarbete.

12 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Det är nu klart att Tällberg Foundation lägger minst två arrangemang i Sigtuna under nästa år: Tällberg Winter Forum och en större satsning på ett forum om samhällsbyggnad i vidare bemärkelse. Detta möte förväntas locka ca 300 deltagare. Där till kan en satsning på att starkare involvera och engagera allmänheten genom evenemanget "En kväll för framtiden" komma till stånd i Sigtuna under senare delen av 2012, medan Tällberg Forum 2012 återvänder till ursprungsplatsen Tällberg, Dalarna i juni.

För Tällberg Foundation är detta början på en långsiktig satsning i Sigtuna och del av ett ständigt förnyelsearbete. Den hållbara destinationen Sigtuna positionerar sig nu ytterligare som Sveriges viktigaste mötesplats. Nyheten välkomnas från alla håll.
– Samarbetet med Sigtuna kommun och alla dess aktörer har varit mycket givande. Vi har känt oss välkomna och det känns naturligt att utveckla våra idéer om att samla ledare, forskare och morgondagens beslutsfattare i diskussioner och samtal över gränser i den miljö Sigtuna erbjuder, säger Bo Ekman, styrelseordförande och grundare av Tällberg Foundation.

Tällberg Winter Forum tar emot ca 60-100 deltagare, och det större svenska forumet, där svensk framtida samhällsbyggnad står på agendan, förväntas samla ca 200 deltagare. Den stora publika succén ”En kväll för framtiden” som genomfördes för första gången under sommarens forum i Sigtuna diskuteras och kan bli ett fristående evenemang öppet för alla. Hela den centrala delen av den 1000-åriga staden Sigtuna får då stå scen för samtal, musik och andra kulturyttringar.
– Vi inleder nu ett mer långsiktigt samarbete med Tällberg Foundation. Det ser jag som mycket positivt och glädjande. Sigtuna, Sveriges snabbast växande kommun, med både den tusenåriga staden och Arlanda flygplats inom kommungränserna, blir en mycket bra plats för samtal och reflektion om dagens och morgondagens stora utmaningar. Jag säger: välkomna!, kommenterar kommunalrådet Anders Johansson (S)

– Att Sigtuna fick stå värd för Tällberg Forum 2011 var fantastiskt. Det var en inspirerande uppgift där vi som destination blev än mer sporrad att fortsätta arbetet som för en hållbar utveckling. Det nya samarbetet innebär att vi fått ett förnyat förtroende att tillsammans än en gång få vara platsen där människor kan mötas i en inspirerande miljö och diskutera framtidens frågor, säger Camilla Zedendahl, VD Destination SigtunaSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.