Mexikansk rätt från Malmö vann Street Food-jakten - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Mexikansk rätt från Malmö vann Street Food-jakten

Mexikansk rätt från Malmö vann Street Food-jakten

Tävlingen Street Food-jakten på Facebook, där restaurangföretaget SSP tillsammans med kände kocken Marcus Samuelsson låtit svenska folket skicka in sina egna street food-recept, är avgjord. Det vinnande receptet, Flautas, härstammar från Mexiko och segraren Sandra Torstensson från Malmö kan se fram emot en weekendresa för två till New York med en middag på en av Marcus Samuelssons restauranger.

19 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Tävlingsbidraget Flautas är ett välkomponerat recept med härliga smaker, som har en personlig historia bakom, därför vinner Sandra Torstensson förstapriset, säger Marcus Samuelsson.

Sandra Torstensson, 31 år från Malmö, är glad över vinsten:
– Mat, resor och vin är mitt livs passion och det gläder mig att nu få möjlighet att upptäcka nya smak- och matupplevelser i New York. Flautas är en enkel, smakrik och himmelskt god street food-rätt som jag upptäckte på en resa i Mexiko för några år sedan. Den kan varmt rekommenderas.

Tävlingen har pågått på Facebook under våren. De tävlande har kunnat delta med sina egna recept på street food och maträtter från hela världen är representerade, allt från japanska risbollar till amerikanska laxmackor och colombianska mjölkakor. Alla har kunnat gå in och rösta på recepten och de tre bidrag som fick flest röster gick till final. Av dessa utsåg Marcus Samuelsson vinnaren, baserat på receptet och storyn bakom. Slutvinsten är en weekendresa till New York. De recept som kom in under tävlingens första tre veckor tävlade också om en Ipad 2. Den gick till Jessica Faiss från Stockholm för receptet på Onigiri, efter bedömning av en SSP-jury.
– Att så många valt att dela med sig av sina erfarenheter från möten med olika matkulturer runt om i världen är väldigt roligt. Det är också inspirerande att det varit en stor variation bland recepten och varifrån de kommer, säger Lars Edengréen, vd för SSP i Sverige.

Marcus Samuelsson och SSP började 2006 sitt samarbete kring snabbmatskonceptet Street Food. Restauranger finns på centralstationen i Stockholm och på Arlanda flygplats. I sommar öppnar den tredje Street Food-restaurangen på centralstationen i Malmö.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.