Migrationsverket årets videokonferensanvändare 2009 - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Migrationsverket årets videokonferensanvändare 2009

Migrationsverket årets videokonferensanvändare 2009

Tandberg har för fjärde året utsett årets videokonferensanvändare i Sverige. Vinnare är Migrationsverket, som på ett naturligt och framgångsrikt sätt använder videokonferenser som en del i det vardagliga arbetet med asylärenden.

26 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Motiveringen lyder: Migrationsverket har gjort videomöten till en naturlig del av det vardagliga arbetet med asylärenden. Med handläggare och asylsökande på en plats och tolkar på en annan plats kan de med videokonferensens hjälp ändå mötas i samma rum, vilket möjliggör snabbare handläggning av asylärenden.

Migrationsverket handlägger asylärenden. Man finns med kontor runt om i Sverige. Enheterna i Boden och Kiruna utreder i första hand ärenden för personer som har ansökt om asyl i Sverige och som vistas i norra Sverige. En viktig del i utredningen är samtalet med den asylsökande vilket sker med hjälp av tolkar på ett stort antal språk.

Huvudparten av tolkbyråerna, som är en viktig förutsättning för en bra hantering av asylärendena, finns i Stockholm och södra Sverige. Migrationsverket insåg tidigt att det skulle bli både kostsamt och ineffektivt med närvarande tolkar och började titta närmare på videomöten. Redan 2003 skaffade man därför videokonferensutrustning på prov. Idag har man 15 system inom Migrationsverket - fem används för tolkning i asylärenden.

— För oss är det kostnadseffektivt att arbeta med videokonferenser. Det förenklar vårt arbete, och eftersom vi är en geografiskt utspridd organisation betyder det också att vi sparar både tid och pengar i form av resor. Det i sin tur är också bra för miljön, vilket är ett extra plus, säger Stefan Järnvall, teknisk systemledare på Migrationsverket.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.